bgrector_uft@uft-plovdiv.bg | 032 643 005
bgrector_uft@uft-plovdiv.bg | 032 643 005

Център за повишаване на квалификацията

Образци на документи:     Заявление за курс,     

                                               Заявление за специализация,     

                                               Заявление за курс Педагогическа правоспособност

  Телефон:    0894 33 79 81,  032/ 603 – 792     –   Антоанета Бедросян

  Е-mail:         a_bedrosyan@abv.bg,    uft_cmipk@abv.bg

Центърът за повишаване на квалификацията при УХТ организира краткосрочни и дългосрочни курсове и специализации:

  1. Управление на качеството на храни и напитки.
  2.       Педагогическа правоспособност.
  3.        Мениджмънт и маркетинг.
  4.        Обследване за енергийна ефективност на сгради и сертифициране на сгради.
  5.        Обследване за енергийна ефективност на промишлени системи.
  6.        Сензорен анализ на храни.
  7.        Разработване на програми по ДПП, ДХП и ДЛП в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
  8.        Нови суровини, добавки и миксове в хлебната, сладкарската и макаронената    промишленост.
  9.        Функции на добавките в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
  10. Функционални хлебни и сладкарски изделия и напитки.
  11. Технологична организация на производството в хлебната, сладкарската и макаронената     промишленост.
  12. Система за контрол и управление безопасността на храни и напитки (НАССР).
  13. Въвеждане и одит на НАССР система.
  14. Управление на документи и записи по ДПП, НАССР  и ISO.
  15. Разработване и внедряване на НАССР система в областта на:
  16. Месодобив и месопреработване;
  17. Производство на мляко и млечни продукти;
  18. Производство на плодови сокове;
  19. Производство на хляб и хлебни изделия;
  20. Безопасност – анализ и контрол на храни и напитки.
  21. Микробиологична безопасност на храните и микробиологичен контрол.
  22. Новости в техниката и технологията при производството на месни продукти.
  23. Технологични изисквания и новости при производството на кашкавал
  24. Физико-химичен и микробиологичен контрол в млечната промишленост.
  25. Органолептичен анализ във винарската промишленост.
  26. Органолептичен анализ в безалкохолната промишленост.
  27. Хотелиерство и ресторантьорство.
  28. Системата НАССР в заведенията за хранене.
  29. Системата за самоконтрол в заведенията за хранене.
  30. Алтернативни видове туризъм.
  31. Система за опазване на околната среда в хотелиерството и ресторантьорството.
  32. Сервиране и барманство.
  33. Проектиране и дизайн на заведения за хранене.
  34. Нови опаковъчни материали и технологии.
  35.       Проектирате на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации със софтуерен продукт FINE14_HVAC_BG/EN.

За повече информация http://www.uft-plovdiv.bg/