uk_bg
Новини
ПРОМОЦИЯТА НА ВИПУСК `2016
12.12.2016 09:44:47

 

10 пълни от сто и десет отличници в Университета по хранителни технологии

Галерия

Абсолвентите от Университета по хранителни технологии получиха своите дипломи на тържествена церемония днес. Общо 727 са завършващите – 515 бакалаври и 212 магистри. Отличниците са 110, а постигналите пълен „Отличен“ – 10.

Абсолвентска двойка умножи емоционалната стойност на дипломирането си, след като кавалер предложи брак на своята бъдеща съпруга в препълнената университетска аула.

По думите на ректора на УХТ – проф. д. т. н. инж. Кольо Динков специалистите, които получават квалификацията си в Университета по хранителни технологии, притежават солидна подготовка и отговарят на предизвикателствата, задавани от съвременните тенденции в образованието и хранителната индустрия.

Абсолвентите от УХТ имат висока успеваемост на пазара на труда, сочи статистиката. Близо 70 % от младите специалисти стартират професионалната си практика до една година след завършване на Университета по хранителни технологии. Голяма част от възпитаниците на УХТ работят в мениджърските екипи на водещи бизнес компании.

 

В словото си ректорът проф. Кольо Динков определи дипломите на абсолвентите като атестации за усвоените знания. Той пожела на завършващите висшето си образование дипломите им да бъдат гарант за техните професионални успехи и за рейтинга на Университета по хранителни технологии.