uk_bg
Новини
100 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ
13.03.2018 08:54:19

 

100 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА

ПРОФ. ТРИФОН ИВАНОВ В УХТ

 

 

100 годишен юбилей на проф. Трифон Иванов бе честван в Университета по хранителни технологии. Събитието е част от юбилейните тържества по случай 65-годишнината на Университета.

Гости на събитието бяха Ръководството на Университета, бивши преподаватели от катедра „Технология на виното и пивото”, представители от винарския бранш, колеги и приятели на проф. Иванов.

Настоящият ръководител на катедра „Технология на виното и пивото” проф. Христо Спасов запозна присъстващите с преподавателската и творческа биография на проф. Трифон Иванов, който в продължение на 40 години изследователска и 35 години преподавателска дейност е публикувал над 75 научни труда, а негови изобретения са защитени с 6 авторски свидетелства. Впечатляващ е фактът, че на 93 годишна възраст проф. Иванов издава 2 учебника.

Ректорът на Университета проф. дтн Кольо Динков поздрави юбиляра и му поднесе почетна грамота и плакет на Университета за заслугите му за развитие на УХТ.

Поздравителни адреси към дълголетника отправиха гости от редакцията на сп. „Лозарство и винарство”, Института по лозарство и винарство – Плевен, проф. Камен Луканов – бивш преподавател от катедра „Икономика на хранителната индустрия” и др.

            Проф. Иванов разкри тайната на своето дълголетие – чаша червено вино всеки ден.