Център за повишаване на квалификацията (цпк)
Телефони за контакт: 032/603-678; E-mail: uft_cmipk@abv.bg - Център за международна интеграция и повишаване на квалификацията
Образци на документи за кандидатстване
О Б Я В А
Центърът за повишаване на квалификацията при УХТ организира краткосрочни и дългосрочни курсове и специализации:
1. Управление на качеството на храни и напитки.
2. Педагогическа правоспособност.
3. Мениджмънт и маркетинг.
4. Обследване за енергийна ефективност на сгради и сертифициране на сгради.
5. Обследване за енергийна ефективност на промишлени системи.
6. Сензорен анализ на храни.
7. Разработване на програми по ДПП, ДХП и ДЛП в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
8. Нови суровини, добавки и миксове в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
9. Функции на добавките в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
10. Функционални хлебни и сладкарски изделия и напитки.
11. Технологична организация на производството в хлебната, сладкарската и макаронената промишленост.
12. Система за контрол и управление безопасността на храни и напитки (НАССР).
13. Въвеждане и одит на НАССР система.
14. Управление на документи и записи по ДПП, НАССР и ISO.
15. Разработване и внедряване на НАССР система в областта на:
16. Месодобив и месопреработване;
17. Производство на мляко и млечни продукти;
18. Производство на плодови сокове;
19. Производство на хляб и хлебни изделия;
20. Безопасност - анализ и контрол на храни и напитки.
21. Микробиологична безопасност на храните и микробиологичен контрол.
22. Новости в техниката и технологията при производството на месни продукти.
23. Технологични изисквания и новости при производството на кашкавал
24. Физико-химичен и микробиологичен контрол в млечната промишленост.
25. Органолептичен анализ във винарската промишленост.
26. Органолептичен анализ в безалкохолната промишленост.
27. Хотелиерство и ресторантьорство.
28. Системата НАССР в заведенията за хранене.
29. Системата за самоконтрол в заведенията за хранене.
30. Алтернативни видове туризъм.
31. Система за опазване на околната среда в хотелиерството и ресторантьорството.
32. Сервиране и барманство.
33. Проектиране и дизайн на заведения за хранене.
34. Нови опаковъчни материали и технологии.
За повече информация http://www.uft-plovdiv.bg/
Телефони за контакт: 032/603-678 ;
E-mail: uft_cmipk@abv.bg - Център за международна интеграция и повишаване на квалификацията
Образци на документи: Заявление 1, Заявление 2