ЦЕНОРАЗПИС
НА ЛАБОРАТОРНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ, ИЗВЪРШВАНИ В
„ЦЕНТЪРА ЗА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ И ТРАНСФЕР НА ТЕХНОЛОГИИ”
АНАЛИЗИ НА храни и напитки, иЗВЪРШВАНИ В
Сектор „Научноизследователска лаборатория”
хРОМАТОГРАФСКИ АНАЛИЗИ
№ |
Показател |
Цена,лв. с ДДС |
Цена, лв |
|
|
За външни възложители |
За вътрешни възложители |
1. |
Определяне мастно-киселинния състав на мазнини |
60.00 |
25.00 |
2. |
Определяне на подсладители в храни и напитки |
60.00 |
25.00 |
3. |
Определяне на консерванти в храни и напитки |
60.00 |
25.00 |
4. |
Определяне на органични киселини |
60.00 |
25.00 |
5. |
Определяне на кофеин |
60.00 |
25.00 |
6. |
Определяне на алкохоли |
60.00 |
25.00 |
7. |
Определяне белтъчното съдържание на храни |
35.00 |
14.60 |
8. |
Определяне на витамин С |
60.00 |
25.00 |
9. |
Определяне на токофероли |
60.00 |
25.00 |
10. |
Определяне на аминокиселинен състав |
144.00 |
60.00 |
11. |
Определяне на захари в храни и напитки |
60.00 |
25.00 |
12. |
Газхроматографски анализи с масспектроскопия |
|
|
|
- с дериватизация |
150.00 |
62.50 |
|
- без дериватизация |
100.00 |
41.50 |
Сектор „Научноизследователска лаборатория”
Микробиологични анализи
№ |
Показател |
Цена лв. с ДДС |
1. |
Мезофилни аеробни и факултативно анаеробни бактерии |
12.00 |
2. |
Плесени и дрожди |
14.40 |
3. |
Salmonella |
19.20 |
4. |
Escherichia coli |
14.40 |
5. |
Enterobacteriaceae |
14.40 |
6. |
Listeria monotcytogenes |
24.00 |
7. |
Коагулазоположителни стафилококи |
21.60 |
8. |
Сулфитредуциращи бактерии |
33.60 |
9. |
Shigella |
21.60 |
10. |
Clostridium pefringens |
33.60 |
11. |
Kолиформни бактерии |
19.20 |
12. |
Фекални ентерококи |
19.20 |
13. |
Pseudomonas aeruginosa |
19.20 |
14. |
Campylobacter spp. |
21.60 |
15. |
Yersinia enterocolitica |
21.60 |
16. |
Bacillus cereus |
21.60 |
17. |
Candida albicans |
19.20 |
18. |
Смивки от повърхности |
14.40 |
Сектор „Научноизследователска лаборатория”
Анализи за наличие на генетично модифицирани организми (ГМО) в храни
№ |
Показател |
Цена лв. с ДДС |
1. |
Установяване на генетично модифицирани организми (CaMV 35S промотор), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
2. |
Установяване на генетично модифицирани организми (Аgrobacterium tumefaciens NOS терминатор), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
3. |
Установяване на генетично модифицирани организми (FMV промотор), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
4. |
Установяване на генетично модифицирани организми (Roundur Ready® соя), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
5. |
Установяване на генетично модифицирани организми (Царевица MON 810), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
6. |
Установяване на генетично модифицирани организми (Царевица Bt 11), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
7. |
Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Roundur Ready® соя), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
8. |
Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Царевица MON 810), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
9. |
Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Царевица Bt 11), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
10. |
Установяване на соева ДНК (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) |
240.00 |
11. |
Определяне съдържанието на микотоксини |
99.60 |
Сектор „Научноизследователска лаборатория”
ИЗМЕРВАНИЯ НА МАШИНИ, АПАРАТИ И СЪОРЪЖЕНИЯ В ХВП
№ |
|
Показател |
Стандарт |
Цена лв. с ДДС |
1. |
Машини, апарати и съоръжения |
а. Съпротивление на изолацията |
БДС EN 60204-1:2006 |
60.00 |
|
|
б. Импеданс на кон-тур “Фаза-защитен проводник” Zs |
БДС EN 60204-1:2006 |
60.00 |
|
|
в. Непрекъснатост на защитната верига |
БДС EN 60204-1:2006 |
60.00 |
|
|
г. Геометрични размери |
БДС EN ISO 13857 |
60.00 |
|
|
д. Температура на повърхности |
БДС EN ISO 13732-1 |
60.00 |
|
|
е. Ниво на звукова мощност dBA |
БДС EN ISO 3744 |
60.00 |
2. |
Вентилационни и климатични инсталации |
а. Дебит на въздушен поток |
БДС EN 12599 т. 6.3.1 |
60.00 |
|
|
б. Скорост на въздуха |
БДС EN 12599 т. 6.3.2. |
60.00 |
|
|
в. Температура на въздуха |
БДС EN 12599 т. 6.3.3. |
60.00 |
|
|
г. Влажност на въздуха |
БДС EN 12599 т. 6.3.4. |
60.00 |
При комплексно изпитване на обекти по два или повече показатели
- цената предварително се договаря с възложителя и зависи от количеството на обектите, сложността и модела им и вида на изпитванията, като минималната цена е 100.00 лв.
КАТЕДРА „ОРГАНИЧНА ХИМИЯ И НЕОРГАНИЧНА ХИМИЯ”
АНАЛИЗИ НА храни и напитки
№ |
Показател |
Метод |
Цена лв. с ДДС |
1. |
Фенолони киселини (галова; 3,4-дихидрокси бензоена; салицилова; хлорогенова; ванилинова; кафеена; сирингова; р-кумарова; синанова; ферулова; канелена) |
HРLC |
72.00 |
2. |
Флавоноиди (мирицетин; хесперидин; кверцетин; камферол; апигении, рутин; хиперозид) |
HPLC |
72.00 |
3. |
Розмаринова киселина |
HРLC |
72.00 |
4. |
Беталаини |
Спектрофотометричен |
24.00 |
5. |
Ди- и тритерпени (урсолова киселина, олеанолова киселина, бетолин, бетолинова киселина, карнозинова киселина) |
HPLC |
96.00 |
6. |
Редуциращи захари |
Спектрофотометричен |
24.00 |
7. |
Общи въглехидрати |
Спектрофотометричен |
48.00 |
8. |
Моно- и дизахариди (захароза, лактоза, глюкоза, галактоза, фруктоза, маноза, малтоза и др.) |
HPLC |
72.00 |
9. |
Полиоли (захарни алкохоли – еритритол, сорбитол, ксилитол, палатиноза, малтитол и др.) |
HPLC |
72.00 |
10. |
Инулин и фруктоолигозахариди (инулин, кестоза и нистоза) |
HPLC |
72.00 |
11. |
Инулин и общи фруктани (фрукто-олигозахариди и инулин в хранителни продукти) |
Спектрофотометричен |
60.00 |
12. |
Пектин (анхидроуроново съдържа-ние, степен на естерификация, степен на амидиране) |
Титриметричен |
60.00 |
13. |
Пектин (анхидроуроново съдържание) |
Спектрофотометрично |
48.00 |
14. |
Монозахариден състав на пектинови вещества (глюкуронова, галактуронова киселини, рамноза, галактоза и др.) |
HPLC |
72.00 |
15 |
Молекулна маса на полизахариди |
HPLC |
72.00 |
16. |
Алгинова киселина (анхидроуроново съдържание) |
Титриметричен |
60.00 |
17. |
Осапунително число |
Титриметрично |
24.00 |
18. |
Киселинно число |
Титриметрично |
24.00 |
19. |
Мазнини
|
Гравиметрично |
24.00 |
20. |
Антиоксидантна активност (DPPН•-радикал смесен механизъм на действие (електронен и протонен трансфер) |
Спектро-фотометричен |
18.00 |
21. |
Антиоксидантна активност (ABTS•-радикал, смесен механизъм на действие(електронен и протонен трансфер) |
Спектро-фотометричен |
18.00 |
22. |
Антиоксидантна активност (FRAP-метод,електронен трансфер) |
Спектро-фотометричен |
18.00 |
23. |
Антиоксидантна активност (СUРRAC-метод, електронен трансфер) |
Спектро-фотометричен |
18.00 |
24. |
Общи феноли (по Folin-Ciocalteu's) |
Спектро-фотометричен |
18.00 |
25. |
Деривати на кафеена киселина по Фармакопея |
Спектро-фотометричен |
18.00 |
26. |
Общи флавоноиди |
Спектрофотометричен |
18.00 |
27. |
Общи проантоцианидини |
Спектро-фотометричен |
18.00 |
28. |
Антоциани (pH-диференциален метод) |
Спектро-фотометричен |
24.00 |
29. |
Глюконова и млечна киселина (соли глюконат лактат) |
Титриметричен |
72.00 |
30. |
Определяне на калции |
Гравиметричен |
72.00 |
31. |
Пенообразуваща и пеностабилизираща способност |
Физико-химичен |
108.00 |
32. |
Емулгираща способност |
Физико-химичен |
120.00 |
33. |
Определяне на кинематичен вискозитет |
Физико-химичен |
60.00 |
34. |
Определяне на хлорофили (хлофорил а, хлорофил Б, общ хлорофил) |
Спектро-фотометричен |
36.00 |
35. |
Определяне на каротеноиди (ликопен и общи каротени) |
Спектро-фотометричен |
60.00 |
36. |
Определяне на влагосъдържание |
Гравиметричен |
12.00 |
37. |
Определяне на пепел |
Гравиметричен |
18.00 |
38. |
Определяне на титруема киселиност по ISO стандарт |
Титриметричен |
24.00 |
39. |
Определяне на обща киселинност |
Физико-химичен |
12.00 |
40. |
Определяне на сурова целулоза |
Гравиметричен |
30.00 |
41. |
Общи хранителни фибри (влакнини) |
Ензимен-Гравиметричен |
84.00 |
42. |
Разтворими и неразтворими фибри |
Ензимен-Гравиметричен |
144.00 |
43. |
Протеини по Брадфорд |
Спектро-фотометричен |
54.00 |
44. |
Изчисляване на енергийна стойност на храни (суровини, продукти и напитки) (не включва анализ, а само калкулиране на резултата) |
Физико-химичен |
12.00 |
КАТЕДРА”ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО”
АНАЛИЗИ НА ВИНА И
ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
№ |
ПОКАЗАТЕЛ
|
Цена, лв. с ДДС |
1. |
Относително тегло |
6.00 |
2. |
Алкохол с дестилация |
21.60 |
3. |
Алкохол /пикнометрично/, без дестилация |
6.00 |
4. |
Метилов алкохол с хромотропова киселина |
21.60 |
5. |
Висши алкохоли |
21.60 |
6. |
Естери |
14.40 |
7. |
Алдехиди |
21.60 |
8. |
Редуциращи захари |
21.60 |
9. |
Захар след инверсия |
24.00 |
10. |
Титруема киселинност |
8.40 |
11. |
Летлива киселинност |
14.40 |
12. |
Летлива киселинност с корекция |
24.00 |
13. |
Общ екстракт /пикнометрично/ |
10.80 |
14. |
Сух остатък/105/ |
13.20 |
15. |
Пепел |
24.00 |
16. |
Серен диоксид, свободен и общ |
14.40 |
17. |
рН |
8.40 |
18. |
Проверка на вина за стабилност |
20.40 |
19. |
Схема за обработка с бентонит |
20.40 |
20. |
Схема за обработка с танин и желатин |
20.40 |
21. |
Схема за обработка на напитки с ЖКС |
22.80 |
22. |
Спектрални характеристики на вина |
12.00 |
23. |
Определяне на общи феноли |
15.60 |
24. |
Микроскопска характеристика на вино |
10.80 |
25. |
Проверка на ЯМКФ |
7.20 |
26. |
Определяне количеството на активни микроорганизми в/у твърда среда |
15.60 |
27. |
Определяне количеството активни дрожди /мембранна филтрация/ |
28.80 |
28. |
Идентификация на микрофлора в дестабилно вино |
46.80 |
29. |
Определяне на характера на утайките |
39.60 |
30. |
Чиста култура дрожди -0.5Л |
39.60 |
31. |
Органолептична оценка |
8.40 |
32. |
Антоциани |
15.60 |
33. |
Микроскопска характеристика на дрождени и бактериални колонии |
9.60 |
АНАЛИЗИ НА ВЪГЛЕХИДРАТИ
№ |
ПОКАЗАТЕЛ |
Цена, лв. с ДДС |
1. |
Количествен анализ на общи въглехидрати |
54.00 |
2. |
Количествен анализ на редуциращи захари |
48.00 |
3. |
Количествен анализ на глюкоза (ензимен метод) |
72.00 |
4. |
Количествен анализ на фруктоза |
60.00 |
НАПРАВЛЕНИЕ „Технология на МАЗНИНИТЕ, етеричните масла, парфюмерията и козметиКАТА
КАТЕДРА „ТЕХНОЛОГИЯ НА ТЮТЮНА, ЗАХАРТА, РАСТИТЕЛНИТЕ И ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА”
АНАЛИЗИ НА МАСЛОДАЙНИ СУРОВИНИ, ГЛИЦЕРИДНИ МАСЛА МАЙОНЕЗА И МАРГАРИН САПУНИ
АНАЛИЗИ НА МАСЛОДАЙНИ СУРОВИНИ
(странични продукти – експелер, шрот)
№ |
Показател |
Цена, лв. с ДДС |
1. |
Масленост |
48.00 |
2. |
Влага и летливи |
18.00 |
3. |
Примеси |
12.00 |
4. |
Хектолитрова маса |
18.00 |
5. |
Съдържание на целулоза |
48.00 |
6. |
Стабилност на маслото в семето |
84.00 |
АНАЛИЗИ НА ГЛИЦЕРИДНИ МАСЛА
№ |
Показател |
Цена, лв с ДДС |
7. |
Органолептична оценка |
12.00 |
8. |
Киселинно число/Киселинност |
18.00 |
9. |
Пероксидно число |
30.00 |
10. |
Осапунително число |
42.00 |
11. |
Йодно число по Вийс |
60.00 |
12. |
Относителна плътност |
24.00 |
13. |
Коефициент на пречупване на светлината |
12.00 |
14. |
Цветно число |
36.00 |
15. |
Съдържание на хлорофил |
24.00 |
16. |
Съдържание на каротеноиди |
24.00 |
17. |
Стабилност на маслата |
72.00 |
18. |
Неосапуняеми вещества |
36.00 |
19. |
Съдържание на фосфор/фосфатиди |
54.00 |
АНАЛИЗ НА МАЙОНЕЗА И МАРГАРИН
№ |
Показател |
Цена, лв. с ДДС |
20. |
Масленост |
36.00 |
21. |
Влага |
18.00 |
22. |
Съдържание на натриев хлорид |
18.00 |
23. |
Киселинност |
18.00 |
АНАЛИЗ НА САПУНИ
№ |
Показател |
Цена, лв. с ДДС |
24. |
Съдържание на мастни киселини |
48.00 |
25. |
Неосапуняеми вещества и неосапунена мазнина |
30.00 |
26. |
Съдържание на свободни алкалии |
12.00 |
27. |
Съдържание на влага и летливи вещества |
18.00 |
28. |
Пенообразуваща способност |
24.00 |
При необходимост от допълнителни анализи, моля, свържете се с нас, за да обсъдим възможностите за изпълнението им.
В цените на услугите е включен ДДС!
При сключване на Договор за услуги и при по-големи количества проби може да се направи отстъпка.
За вътрешно-университетски възложители, цените в НИЛ са 50% от обявените без ДДС.