Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Ignis

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Мнения и въпроси / Re: Учебен отдел
« -: 17 Януари, 2014, 13:16:23  »
Би следвало да отговарят, все пак кореспондират и пращат/получават разни документи по разни институции, така че можеш да им пишеш, освен ако не ти е спешно, защото тогава е най-добре да ги питаш на място (ако имаш тази възможност) или просто да им звъннеш по телефона.

2
Кошче / Re: общежитие за задочници
« -: 16 Януари, 2014, 17:53:16  »
Чети форума - има си цял раздел за общежитията и тема, в която други хора са задавали същия въпрос! http://uft-plovdiv.bg/mnenie/index.php?topic=51.75

3
Общи приказки / Re: Говорилня
« -: 13 Януари, 2014, 16:27:22  »
Eто ви нещо забавно, като за начало на сесията.  ;D


Как се изготвя графикът за изпитите

Източник: http://su-stories.panayotov-consult.com/?s=213

4
Да попитам за групите как да разберем коя група сме или те на място на откриването ще ни разпределят :)

На таблата в университета (на етажа при учебен отдел) трябва вече да са разлепили разписите за всяка специалност+списък на курса, разпределен по групи. Отивате там, намирате си специалността и разбирате в коя група сте. Принципно би било по-добре, ако имате възможност, това да стане преди деня на откриването, за да ви е по-спокойно, но не е проблем и да видите непосредствено преди да започнат занятията.

5
Мнения и въпроси / Re: Физическо-заверки
« -: 10 Януари, 2014, 14:06:17  »
Ст.преп. д-р  ДИМКА БОРИСОВА НЕСТОРОВА  - ръководител център
Тел: 032/64 24 00, e-mail: nestorova_uft@abv.bg


Това са ѝ координатите, които са посочени в страницата на центъра по физическо възпитание и спорт, в сайта на университета.

6
Съобщения / Стипендии за зимен сем. 2013/2014 г.
« -: 12 Ноември, 2013, 09:36:31  »
Излезе информация за стипендиите. Ето информацията от сайта:

СТИПЕНДИИ за зимен семестър, уч. 2013/2014 г.

Започна кандидатстването за стипендии на студенти-български граждани, редовно обучение, отпускани при условията и по реда на ПМС №90/2000 г.:

 

ДОКУМЕНТИ И СРОКОВЕ при кандидатстване за стипендия

ЗАЯВЛЕНИЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ

КРИТЕРИИ за определяне на студентите, които да получават стипендии

ПРАВИЛА за отпускане на стипендии

7
Съобщения / Re: ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2013/14
« -: 23 Септември, 2013, 23:45:16  »
Само за първокурсниците, които са редовно обучение. Учебната година за задочните студенти започва към края на месец януари и тогава си има специално откриване на годината. :)

8
Мнения и въпроси / Re: Карта на УХТ
« -: 20 Септември, 2013, 15:21:01  »
Залите и лабораториите лесно се намират, ако си на точното място. :D Всички сгради на УХТ (в т.ч. и общежитията) следват популярната логика в номерацията - навсякъде залите и стаите са с по 3 цифри (с изключение на лабораториите в сутерена, които са с по 2 цифри), където първата цифра обозначава на кой етаж се намира. Примерно, аула 205, където ще е откриването на учебната година, означава че трябва да я търсите на 2-рия етаж. :)

9
Университетът по хранителни технологии открива учебната 2013/2014 година с пълен прием, обновена база, лаборатории и преобразен университетски кампус. 1144 приети студенти ще прекрачат прага на единственото по рода си у нас висше учебно заведение на 23 септември 2013 година. На тържеството по традиция те и колегите им от горните курсове ще бъдат поздравени от ректора проф. д. т. н. инж. Кольо Динков.
Наред със студентските си книжки новите студенти ще получат и специално изготвен от ръководството на УХТ Пътеводител на студента първокурсник. В него младите хора ще намерят изключително полезна информация както за университета си, разположението на учебните корпуси и зали, така и за дисциплините, връзката с преподавателите и всички необходими изисквания, свързани с документи, заверки, преместване, стипендии и още ред полезни неща за учебния процес.

През 2013 година Университетът по хранителни технологии отбелязва 60-та годишнина от основаването си. Правоприемник на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост (ВИХВП), основан през 1953 г. като единственото в страната и на Балканския полуостров учебно и научно средище в сферата на хранителните технологии, днес Университетът е авторитетен национален център на хранителната наука, технология и образование.

В четирите корпуса на УХТ се обучават студенти по технология, техника и икономика на хранително-вкусовата и биологичната промишленост и туризма. Уникалните специалности, някои от които изучавани на френски или английски език, са разработени на основата на дългогодишни традиции и новаторство. От 14 до 18 октомври 2013 година УХТ ще отбележи 60-годишния си юбилей с поредица от значими дискусии, международна конференция и спортни прояви.

Тържественото откриване на учебната година ще започне в 10.00 ч. на 23 септември 2013 г. в аула "Проф. М. Бешков". Гости на тържеството ще бъдат зам.-министърът на образованието и науката доц. д-р Атанаска Тенева, зам.-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов и районният кмет Райна Петрова, инж. Иван Байков - член на Съвета на настоятелите на УХТ.

На тържествената церемония ректорът проф. д. т. н. инж. Кольо Динков ще връчи лично студентските книжи на първокурсници, приети с максимален състезателен бал. След това официално ще бъде открита изцяло обновената учебна лаборатория на катедра "Биохимия и молекулярна биология", която ще носи името на проф. д. б. н. Никола Люцканов, почетен гражданин на Пловдив, бивш ректор на Уневерситета, основател и първи ръководител на катедра "Биохимия и молекулярна биология".


Източник: News.Plovdiv24.bg

10
Мнения и въпроси / Re: Карта на УХТ
« -: 20 Септември, 2013, 12:12:19  »
Ето карта на разположението, от google maps, с легенда на отделните сгради на УХТ. :)

11
Студентски общежития / Re: Въпроси
« -: 19 Септември, 2013, 11:32:45  »
Във стаите пуши ли се?

Ако се разбереш със съквартирантите... :D

12
Студентски общежития / Re: Въпроси
« -: 12 Септември, 2013, 23:07:49  »
Не, в общежитията няма банкомат - най-близкият се намира до денонощния магазин до пазара на ул. Младежка, другият е чак на портала на университета.
В клона на централна кооперативна банка, който е до университета и за който питаш, най-логично също има банкомат.

13
Мнения и въпроси / Re: Групите
« -: 12 Септември, 2013, 23:04:04  »
Ами, до преди 1-2 години все си беше така, по бал - ако примерно курсът се състои от 20 човека, първите 10 са А група, останалите са Б. Затова и се намират преподаватели, които симпатизират и толерират А групите, докато тероризират повече Б и В - не особено грубо, но все пак осезаемо. В ПУ, примерно групите се оформят по реда на записалите се, което според мен лично е най-логичната практика. А пък вие като не сте съгласни, обосновете се малко. :)

14
Има дата на 16 септември, от 9 ч. в зала 302/бл.2 Успех! :)

15
В момента съм в университета, малко по-късно ще мина през уч. отдел и ще ти отговоря.

Страници: [1] 2 3 ... 5