Автор Тема: Хотелиерство и Ресторантьорство  (Прочетена 4613 пъти)

Неактивен dido92

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
  • Рейтинг 0
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Курс: втори
  • Специалност: Хотелиерство и ресторантьорство
Хотелиерство и Ресторантьорство
« -: 29 Януари, 2013, 19:08:57 »
 :D Здравейте бъдещи и настоящи колеги. Тук може да публикувате своите въпроси относно специалността и теми свързани с нея

Неактивен Калоян Димитров

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 16
  • Рейтинг 0
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Курс: II
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #1 -: 31 Януари, 2013, 14:11:38 »
Малко инфо относно летния семестър на втори курс- изпити, курсови разработки, тънкости разни... :) :)

Неактивен hris7580

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 2
  • Рейтинг 0
  • Пол: Мъж
    • Профил
  • Специалност: Хранене и туризъм
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #2 -: 01 Февруари, 2013, 18:15:53 »
Здравейте Колеги,
Аз съм дипломиран специалист от 1999год./катедра "Хранене и туризъм/.Ако имате въпроси относно някой проект за нашата специалност,то аз съм на ваше разположение.

Неактивен bizer_

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 5
  • Рейтинг 0
  • Пол: Мъж
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #3 -: 09 Февруари, 2013, 16:23:42 »
Колеги дайте някаква информация за следните избираеми дисциплини - Електронна обработка на данни и Безопасност и сигурност на госта (преподаватели... как протичат лекции упражнения и тн...)

Неактивен mlight1

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 25
  • Рейтинг 1
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Курс: 1
  • Специалност: Мениджмънт в хотелиерството и ресторантьорството
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #4 -: 10 Февруари, 2013, 11:49:17 »
По Безопасност и сигурност на госта предава доц. Баева. При нея най-важното е да се ходи на лекциите и на упражнениеята. Тя държи изключително много на това и всеки път пуска списък. Помни кой е идвал и кой не. Минава се с две курсови работи всяка с презентация за различни опастности- природни бедствия, пожари, действия в бедствени ситуации. Не е трудно. Обича в презентациите да има много картинки. А освен това макар че все още ви е рано да мислите за това тя е в комисията за защитата на дипломните ви работи, което значи че е хубаво да има добро мнение за вас. :) Това разбира се не е причина да изберете този предмет, ако мислите че няма да ви е интересно.

Неактивен walioyy

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 5
  • Рейтинг 0
  • Пол: Мъж
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #5 -: 16 Февруари, 2013, 18:42:24 »
Някой ако може да ми каже минимален бал за специалноста ?

Неактивен inspirer

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 111
  • Рейтинг 0
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #6 -: 17 Февруари, 2013, 17:49:25 »
Някой ако може да ми каже минимален бал за специалноста ?


Walioyy, ти си заспамил целия форум :) максималният бал за всяка специалност е 24!

Неактивен cvetinchety

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 7
  • Рейтинг 0
  • Пол: Жена
    • Профил
  • Курс: инж.
  • Специалност: Management in hotels and restaurants
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #7 -: 18 Февруари, 2013, 13:37:29 »
Минималният бал зависи от другите кандидати, има и от техникуми, които са по друг член и влизат с ниски балове. Но като специалност от стопанския факултет е или с най-висок бал или е сред тези,в които се влиза с много висок бал. В общи линии това е за първото класиране.
"Където и да отидеш, върви със сърцето си!"

Неактивен walioyy

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 5
  • Рейтинг 0
  • Пол: Мъж
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #8 -: 25 Март, 2013, 00:47:28 »
Ахам ами аз сам в такъва гимназия с подобна специалност,но в сайта никаде не пише ,че приемат и по гимназии.

Неактивен inspirer

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 111
  • Рейтинг 0
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #9 -: 25 Март, 2013, 06:57:09 »
Ахам ами аз сам в такъва гимназия с подобна специалност,но в сайта никаде не пише ,че приемат и по гимназии.

Записано е: Чл.23.(1) Завършилите специалности от професионални гимназии или професионални колежи за средно образование (съгл. Приложение 3.) се състезават помежду си за до 30 % от местата за ОКС „бакалавър” – редовно обучение. Минималният бал за прием е 16. Кандидатите по този член задължително посочват в заявлението за кандидатстване шифъра на специалността с предимство по чл. 23 (1) преди шифъра на същата специалност на общо основание. http://uft-plovdiv.bg/?act=show_page&id=74


Неактивен walioyy

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 5
  • Рейтинг 0
  • Пол: Мъж
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #10 -: 25 Март, 2013, 11:07:35 »
Значи не съм чел внимателно благодаря

Неактивен pufinka

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 3
  • Рейтинг 0
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #11 -: 02 Април, 2013, 17:18:10 »
Искам да попитам при завършването на 4 курс всички предмети ли взимат участие в дипломата или само с определени се изчислява бала???

Неактивен inspirer

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 111
  • Рейтинг 0
    • Профил
Re: Хотелиерство и Ресторантьорство
« Отговор #12 -: 03 Април, 2013, 08:43:47 »
Искам да попитам при завършването на 4 курс всички предмети ли взимат участие в дипломата или само с определени се изчислява бала???

Всички оценки, които си получила в резултат на изпит или текуща оценка, и е по учебен план влизат в балообразуването. На сайта http://uft-plovdiv.bg/?act=show_page&id=8 можеш да видиш по кои дисциплини трябва да имаш оценка.