Търсене
Close this search box.

Бизнесменът Иван Папазов бе удостоен със звание „Почетен професор на УХТ“

Публикувано от

Изпълнителният директор и председател на Съвета на директорите на „ВП Брандс интернешънъл АД“ Иван Папазов бе удостоен със званието  „Почетен професор на Университета по хранителни технологии“ на тържествен Академичен съвет в зала „Хоризонт“.

„На мен се падна високата чест да Ви информирам за единодушното решение, гласувано с убеденост за огромния принос в развитие на стратегическото партньорство между университета и компанията“, заяви ректорът проф. Пламен Моллов. Той благодари за изключителното спомоществователство на „ВП-Брандс интернешънъл АД“, за радушния прием на студентите, които провеждат стажа си в поделенията на дружеството и за значителния брой назначени на работа дипломирали се в УХТ колеги.

Преди да връчи регалиите – знак и грамота „Почетен професор на УХТ“,  ректорът увери, че е щастлив, тъй като г-н Папазов е най-новият член на академичната общност в университета. Той припомни, че благодарение на неговата дейност като член на Съвета на настоятелите на УХТ „ВП Брандс интернешънъл АД“ е бил платинен спонсор за честванията на 70-та годишнина на УХТ. Г-н Папазов има определяща роля при спомоществователството в годините, изразено не само във финансови дарения, а и в дарения на лабораторна апаратура.

„Много се вълнувам да получа това високо признание в 70-та годишнина на УХТ и, когато отбелязвам 25 г. от моята дейност“, каза Папазов. Той припомни, че в поделенията на „ВП-Брандс интернешънъл АД“ работят повече от 100 души, получили образованието си в УХТ, а през последните 17 години над 500 студенти са били на стаж в базите. Благодари на всички в УХТ, партнирали с фирмата и увери, че ползотворното сътрудничество ще продължи.

Предложението за удостояването на Иван Папазов с почетното звание е на катедрите „Технология на виното и пивото“ и „Икономика, предприемачество и управление“ в университета.

В мотивите си те изтъкват, че е член на УС на КРИБ и на УС на НЛВК. Той е успешен бизнес лидер с над 25 години опит в управлението, стратегическото създаване и развитие на най-големия производител на вина и високоалкохолни напитки в България.

Неговите постижения са високо оценени и в своята професионална кариера е носител на множество награди, сред които е призът в категория „Иновации и технологии“ от списание „Икономика“ за 2022 г., което през 2014 г. го удостоява с „Мистър Икономика  2014“. Финалист е в конкурса „Мениджър на годината“ на списание „Мениджър“ за 2014 г. В. „Марица“ го обявява за „Бизнесмен на годината 2006“.

Проф. Моллов отбеляза, че работата на Академичния съвет приключва с добро решение, което е следваща стъпка в изграждане на взаимно полезни контакти с бизнеса, които допринасят за развитието на УХТ.

 

 

 

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.