Търсене
Close this search box.

Бизнес и университет в сътрудничество за иновативни технологии и високо качество на храните

Публикувано от

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов и управителят на една от най-модерните компании за производство на ястия у нас Кольо Колев подписаха меморандум за партньорство. Това стана днес на работна среща с ръководството на ЕСКО ТРЕЙД АД,  Божурище, която се проведе в най-новата зала в УХТ – „Форум“.

Радостно е, че бизнесът и науката си подават ръка, а в лицето на УХТ ние виждаме най-добрата възможност за партньорство, заяви Колев, който благодари на проф. Моллов и неговия екип за интереса към техния проект. 

Ректорът каза, че още в самото начало дейността на компанията е провокирала неговото любопитство, а след презентацията заяви, че студентите на всяка цена трябва да се запознаят с нея.

Зам.-ректорът по научна и международна дейност проф. Галин Иванов отбеляза, че иновативната технология не е достатъчно изследвана област, а постигнатото постоянство на качеството в мащаб от 50-60 хиляди порции всеки ден е безспорно предимство.

Компанията LEKKERBEK прилага иновативна технология, базираща се на кулинарната техника “су вид”, която се използва предимно в първокласните ресторанти.

Основна тема на дискусията бяха възможностите за разработване на съвмести научноизследователски проекти с цел допълнително валидиране на прилаганата технология и гарантиране на високото качество на продуктите. Бяха обсъдени и други области за сътрудничество като осигуряване на стажантски програми, провеждане на информационно-обучителни кампании и др.

Участниците в срещата имаха възможност лично да се убедят в предимствата на иновативната технология, като дегустираха храни, презентирани от шеф Андрей Стоилов, който е и кулинарен директор на компанията.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.