
Покана за ФС на Стопански факултет на 12.11.2025 г. от 10:30 ч. в зала Хоризонт
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Публикувано от
С най-новите възможности за инструментален анализ в областта на химията и микробиологията се запознаха преподаватели от УХТ на работна среща с представители на фирмата АКВАХИМ ‒ доц. Борислав Великов, основател и мажоритарен собственик и член на Съвета на настоятелите на УХТ, и д-р Здравка Шолева, ръководител на микробиологичното направление на фирмата.

Бяха презентирани също лабораторни и пилотни инсталации за биотехнологични производства. Значителен интерес сред участниците предизвика представянето на АкваБар ‒ направлението на фирмата, развиващо използването на обработката с високо налягане (HPP) като нетоплинен метод за пастьоризация на храни и напитки.

Понастоящем АкваБар е единственият оператор на подобна инсталация в България. Участниците в срещата имаха възможност да се убедят в предимствата на технологията, като дегустираха плодови сокове, обработени чрез HPP. Повече от 30 години АКВАХИМ заема водеща позиция в областта на комплексните лабораторни решения, в това число и лабораторната медицина.

Към всички новини Публикувано от Прочетете още

Към всички новини Публикувано от Университетът по хранителни технологии

Към всички новини Публикувано от Уважаеми колеги, 1. Разписът за
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg