Търсене
Close this search box.

Близначки със собствена марка млечни продукти след дипломирането си в УХТ

Публикувано от

Университетът по хранителни технологии ни даде шанс да развием успешно семейния бизнес, тук получихме отлична подготовка, създадохме много контакти с колеги и преподаватели, които са ни от огромна полза в работата.

Това сподели Габриела Петрова, която заедно със сестра си близначка Памела Неделчева са завършили преди година магистърската си степен, а преди това и бакалавърската във висшето училище.

Когато бяхме в 10 клас със сестра ми искахме да запишем „Медицина“. Бяхме се запалили от малки по лекарската професия, но преди да предприемем крачката, се допитахме за съвет до нашите родители, разказва Габи. След разговора с тях веднага се насочили към УХТ-Пловдив.

Преди да бъдат приети в специалност „Технология и качество на храните“ в продължение на 23 г. и до днес баща им Валентин Драгиев е в бизнеса с мляко. До този момент го изкупува от селскостопанските производители и го предава за преработка в млекопреработвателни предприятия. С решението на момичетата да продължат образованието си в тази сфера обаче създава собствена марка под името „Ветил“ в с. Клокотница, близо до родния им град Хасково.

След дипломирането си  двете са щастливо омъжени, Габриела има прекрасно детенце на 1 година. Сега със съпруга й Данаил Петров, който също завършва магистратура в университета, са технолозите в мандрата и разработват рецептите за сирене, кашкавал, масло и катък. Данаил е водещата фигура, но и тримата активно участват. На практика ние се включваме във всички етапи и процеси – в производството, дистрибуцията и дори рекламата на продуктите.

В нашата работа много разчитаме на преподавателите ни от УХТ-Пловдив, които много им помагат. Знаем, че винаги можем да разчитаме на тях при съмнения или затруднения и се допитваме до тях, споделя Габриела.

„И тримата сме категорични – получихме перфектна подготовка по време на обучението си в университета. Придобитите знания на лекции и упражнения се допълваха с практиките в трети и четвърти курс. И ето нещата се случиха, но трябва човек да иска да се развива, каза Габриела. – Образованието е страхотно, но и ние имахме огромен интерес към специалността, защото знаехме какво ще се очаква от нас.“

Двете със сестра й учат сериозно, успехът им е отличен по време на следването, получават стипендии – държавна и европейска.

„За мен университетът е един голям трамплин, заради нивото на обучение, професионализма на преподавателите и заради отличните възможности за реализация, каза Габриела. – Затова давам съвет на кандидат-студентите, ако са решили да се обучават в тази сфера или друга част от хранителната индустрия, да инвестират в образованието си в УХТ-Пловдив.“

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.