Търсене
Close this search box.

Викторина „Езикови предизвикателства“ по случай 70 години чуждоезиково обучение в УХТ

Публикувано от

На 18.05.2023 г. Центърът по езиково обучение отбеляза 70 години преподаване на чужди езици в УХТ с поредното събитие – провеждане на викторина „Езикови предизвикателства“. Това беше един нетрадиционен начин да се покаже ползата от знанията по чужд език и да се повиши интересът на студентите към изучаването на езици. На събитието присъстваха преподаватели, служители и студенти от УХТ и от ПУ „Паисий Хилендарски“.

 Водещи на викторината бяха ст. преп. д-р Магдалена Николова-Цанева и преп. Олга Чапърова, които приветстваха студентите и ги увериха, че участието във викторината ще им донесе възможност не само да проверят своите знания и да придобият нови, но и ще ги зареди с много положителни емоции.

„Да знаеш чужд език, е, като да имаш втора душа“, цитира Карл Велики д-р Николова-Цанева и продължи с думите на Нелсън Мандела: „Ако говориш с човек на език, който разбира, думите ще достигнат до съзнанието му. Но ако говориш с него на родния му език, ще докоснат сърцето му.“

Викторината бе създадена и реализирана чрез иновативна онлайн програма за обучение – Kahoot, като провеждането ѝ бе  посрещнато с възторг и интерес както от студентите, така и от гостите на събитието.

Преподавателите по чужди езици бяха подготвили лингвистични и интеркултурни въпроси, свързани с държавите, чиито езици се изучават в УХТ – английски, френски, немски, руски и български. Бяха сформирани общо три отбора с по пет участници – представители на всеки един от езиците, които се изучават в УХТ. Всеки въпрос се проектираше чрез мултимедиен проектор и бе видим за участниците и гостите.

В отборите се включиха и чуждестранни студенти, което за пореден път доказа, че УХТ-Пловдив успява да ги интегрира в академично-студентския живот. След ожесточена битка и общо над тридесет въпроса към отборите и към публиката бяха обявени победителите, а именно отбор “22”. Стилните награди за трите отбора и за участниците от публиката бяха любезно предоставени от проф. д.н. Георги Костов, функционален декан по образователни програми и мобилност, който изгледа събитието с голям интерес. На всички участници бяха връчени и грамоти с логото на Центъра по езиково обучение. В края на събитието студентите се подсладиха със специално изработени курабийки, с бонбони и интересни традиционни безалкохолни напитки от всяка една от представените култури. С въодушевление те споделиха с колеги и преподаватели желанието да се включват отново в подобни събития.

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.