Търсене
Close this search box.

Випуски си дават среща за 70-годишнината на УХТ

Публикувано от

С голямо вълнение, радост и много изненади премина среща на над 400 випускници, завършили през 90-те години на миналия век, която се проведе на 29 април в аула „Проф. Милен Бешков“  в Университета по хранителни технологии. Тържеството е част от честванията по повод 70-годишнината от създаването на Висшия институт по хранително-вкусова промишленост, сега УХТ.

Гости на празника бяха доайени преподавали, сред които проф. Христо Крачанов, проф. Иван Мургов, проф. Димитър Хаджикинов, проф. Георги Вълчев, проф. Иван Панчев, проф. Ангел Вангелов, проф. Петър Панайотов, доц. Стефчо Кемилев, доц. Марин Данчев, доц. Андрея Костов и др., ръководството на висшето училище, гости и преподаватели. Специален гост на тържеството беше г-н Мехмед Дикме – член на Съвета на настоятелите на УХТ и възпитаник на УХТ.

В своето обръщение към присъстващите, Ректорът заяви, че през годините висшето училище поддържа прекрасни отношения с бизнеса във всички сфери на хранително-вкусовата промишленост, чиито представители са възпитаниците на УХТ. Той благодари на успешно реализиралите се специалисти за подкрепата и помощта им и за примера, който дават на настоящите студенти.

Проф. Крачанов, известен у нас и в чужбина като „Бащата на аронията“, изнесе емоционално слово към възпитаниците и ги увери, че те са гръбнакът на хранителната и туристическата индустрия в страната. Всички в препълнената аула, станали на крака, аплодираха иноваторът в областта на функционалните напитки. Проф. Крачанов пожела на всички присъстващи, дошли специално за срещата от всички краища на страната, много успехи в реализирането на нови идеи и постижения в една от най-приоритетните области на човешката дейност – хранителната промишленост.

На тържеството бяха връчени почетни плакети и грамоти на преподаватели за значителен принос в развитието и утвърждаването на университета. Почетна грамота за изключителен принос за преобразуване на ВИХВП в Университет получи Мехмед Дикме, който по време на своя мандат като министър на земеделието и горите (2001- 2005 г.) е спомогнал това да се случи. Основен принос за това има и тогавашният ректор проф. Димитър Хаджикинов, на когото в началото на академичната година бе връчена статуетката „Плодотворие“ на УХТ, изработена от скулптура Цвятко Сиромашки.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.