Търсене
Close this search box.

Водещи специалисти от УХТ наградиха най-добрите иновации на „Винария“ и „Фудтех“

Публикувано от

Водещи експерти от Университета по хранителни технологии съставиха  Комисията по иновациите на международните изложение „Винария“ и Фудтех“ 2023. Нейният  председател проф. д-р Ангел Ангелов и членовете доц. д-р Кремена Никовска и доц. д-р Панко Митев  вложиха професионализъм, обективност при оценяването на изделията.

Доц. Иван Соколов – главен директор на Международен панаир-Пловдив, където се провеждат изложенията „Агра“, Винария“ и „Фудтех“, поздрави участниците, които показаха и тази година, че това е най-мащабното събитие в аграрния сектор у нас.

Ректорът на висшето училище проф. Пламен Моллов награди с плакет и диплом за иновативен продукт Винарска изба „Царина“ за Технология за наблюдение и контрол на процеса на ферментация. Проф. Ангел Ангелов  награди с плакет и диплом  „Георгиев  ЕООД“ за Технология за производството на телешка луканка с трюфел и връчи дипломи за иновативен продукт на „Агролес Продукт ООД“ за Технология за производство на свинска мас с черен трюфел и „Дафне 2018“ ЕООД за лек спрей чисто олио. Награди получиха и „Балевски ООД“ за Технология за преработка на шипки без въглероден отпечатък и „Био активити ЕООД“ за шот за пиене с цинк, витамин С и прополис.

Заместник-министърът на земеделието г-н Тодор Джиков връчи плакет за иновативен продукт на Института по полски култури – Чирпан и Института за космически изследвания и технологии – БАН  за Иновативна интегрирана система за дистанционен и наземен мониторинг на селекционни опитни полета.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.