Търсене
Close this search box.

Втората предварителна сесия за кандидат-студенти в УХТ стартира утре

Публикувано от

От утре – 30 май, кандидат-студентите, които искат да продължат образованието си в Университета по хранителни технологии, могат да подават документи за участие във втората предварителна сесия на място, в оторизираните бюра в страната или online до 2 юни 2023 г. включително.

На 3 юни online ще се проведат приемните изпити по Химия и опазване на околната среда, който започва в 9 ч., и по Математика с начало в 11 ч. Продължителността е по един час и веднага след това кандидатите ще научат какви оценки са получили.

На първия предварителен изпит през март отличните оценки по двата предмета бяха 14, казаха от Учебен отдел. Оттам припомниха, че кандидатстудентските изпити се организират за хората, които нямат оценка от Държавен зрелостен изпит или тя не ги удовлетворява и се борят за по-добър резултат.

В УХТ и тази година ще се признават резултатите от матурите за прием във висшето училище, както и от Държавен изпит за придобиване на професионална квалификация, който се полага в професионалните гимназии.

На 1 юли 2023 г. е последният изпит, за който документи ще се приемат от 13 до 30 юни, първото класиране ще бъде огласено на 4 юли.

Всички успешно положили предварителните изпити в УХТ в сроковете за кандидатстване трябва да подадат документи и да посочат желаните специалности, за които искат да бъдат класирани.

Още информация за реда и условията на приема в УХТ на: https://uft-plovdiv.bg/bakalavri/.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.