Търсене
Close this search box.

Второкурсници от УХТ взеха участие в МЕСОМАНИЯ 2022

Публикувано от

Студенти от Университета на хранителни технологии в Пловдив взеха участие в най-голямото специализирано международно изложение за месо и месни продукти МЕСОМАНИЯ 2022, което се проведе на 8 октомври в Интер Експо Център в София.

На него второкурсници от специалност „Технология и качество храните“ имаха възможност да разгледат петте международни изложения „Месомания“, „Светът на млякото“, „Булпек“, „Интерфууд&Дринк“ и „Салон на виното“.

Специално за тях презентация направиха представителите на  фирма „Биоком Трендафилов“. Те запознаха студентите със съвременните и иновативните решения в контрола на суровини, крайни продукти и повърхности, които се прилагат в цялата хранителна промишленост, за да се гарантират безопасни и хигиенни условия.

На тазгодишното изложение девет компании грабнаха отличията „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и добавки.

„Наградени са компании, които влагат най-доброто българско месо от селектирани ферми и висококачествени съставки в своите продукти. Рецептите и технологията на производство ги отличават и ги превръщат в любими деликатеси и суровини както за потребителите, така и за професионалистите от хранително-вкусовата индустрия“, каза Атанас Урджанов – председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, организатор на МЕСОМАНИЯ 2022. Той изтъкна, че благодарение на усилията на нашите  месопреработвателни компании до родната трапеза достига разнообразие от вкусове и високо качество на месните продукти.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.