Търсене
Close this search box.

Възпитаничка представи новата си книга в УХТ по случай 24 май

Университетът по хранителни технологии продължи традицията да организира литературно четене по повод честването на 24 май.

Днес в зала „Хоризонт“ пред академичната общност на УХТ Блага Генева – експерт по безопасност и качеството на храните, представи своята трета стихосбирка. Книгата е със заглавие „Жената в червено“ и е красиво илюстрована от младата и талантлива художничка Павла Отова.

Събитието откри доц. Атанаска Тенева – зам.-ректор по комуникационна, информационна и административна дейност. Директорът на Департамента по езиково обучение физическо възпитание и спорт доц. Петя Несторова припомни колко значим за нас българите е предстоящият Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Зам.-ректорът по научна и международна дейност – проф. Галин Иванов поднесе на авторката на стихосбирката цветя и поздравителен адрес от името на ректора проф. д-р Пламен Моллов и академичното ръководство на университета.

Блага Генева изучава втората си магистратура в специалност „Безопасност на храните“. Завършила е първата си магистърска степен – специалност „Обществено хранене“ също в УХТ.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.