В Благоевград студенти и преподаватели разкриха на ученици от града защо да изберат УХТ

Публикувано от

Ученици от елитни гимназии в Благоевград – ПГТЛП „Гоце Делчев“ и ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, присъстваха на срещата с бизнеса, която Университетът по хранителни технологии организира в завода на Пиринско пиво, част от Карлсберг-България.

Гл. ас. Петър Недялков, доц. Николай Стоянов направиха презентация на УХТ пред ученици от 10, 11 и 12 клас от специалности „Химия“ и „Биология“ в Природо-математическата гимназия и „Кетъринг“ и „Туризъм“ от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост. Представянето им предизвика огромен интерес и бяха обсипани с въпроси за всички  специалности в университета.

Любопитството на учениците бе провокирано от включилите се в срещата четвъртокурсници от катедра „Технология на виното и пивото“- Надежда Добревска и Мария Ангелова. Присъстващите 40 гимназисти им зададоха множество въпроси – как са избрали своята професия, къде смятат да учат магистратура, каква професионална реализация планират и как ще я осъществят.

Част от любопитството им задоволиха Методи Стоянов, производствен директор за Карлсберг България, и Ивон Стоянова, главен технолог на винарска изба „Меди Вали“. Те ги увериха, че и двете фирми гарантират отлични възможности за кариерно развитие и професионално израстване на специалистите, завършили УХТ. Особено търсени ще бъдат кадрите, които завършат новата магистратура „Технология на виното и напитките на винена основа“, където обучението се провежда под егидата на Международната организация на лозата и виното – OIV, увериха експертите.

Прочетете още