Гурме продукти на УХТ са хит сред гостите на Фудтех 2024

Публикувано от

Кашкавал с лавандула и деликатесен леберкез се конкурираха за вниманието на гостите на международните специализирани изложби АГРА, Винария и Фудтех 2024. Те бяха представени на престижния мегафорум в палата 8 от студенти и преподаватели от специалности „Технология и качество на храните“ и „Технология на виното и пивото“ в Университета по хранителни технологии.  

Освен тях посетителите имаха възможност да дегустират високопротеинов скир, бяло саламурено сирене, кашкавал, сирене „Чедер“, швейцарски тип сирене и пушени петлета, приготвени по иновативна технология.

Изложителите обясняваха, че храните отлично се комбинират с бира в стил английски Портър с шоколадов цвят и страхотен вкус на сладко какао. За нейното приготвяне са използвани специални малцове с аромат и вкус на сушени плодове, което допълнително прави вкуса и аромата още по-комплексен.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.