Търсене
Close this search box.

Доц. Кирил Михалев е новият председател на Общото събрание на УХТ

Публикувано от

Доц. Кирил Михалев бе избран с голямо мнозинство за председател на Общото събрание на Университета по хранителни технологии. Той сменя доц. Стефчо Кемилев, който освободи поста, след като навърши възраст за пенсиониране. Заместник-председател на Общото събрание остава досегашният – доц. Кремена Никовска.

Кандидатурата на доц. Михалев бе издигната от зам.-ректора проф. Галин Иванов и бе подкрепена от почти всички членове на събранието. Доц. Михалев се оттегля от участието си в академичното ръководство като функционален декан по проектна дейност.

Общото събрание прие отчета на ректора проф. Пламен Моллов за 2022 г. От него става ясно, че през миналата година са разширени възможностите на привличане на кандидат-студенти чрез организирането на Националния ученически конкурс „Млад изследовател“. Изключително атрактивната инициатива привлича вниманието на все повече ученици тази година.

Продължават дейностите за повишаване на авторитета и международната разпознаваемост на УХТ чрез участие в университетски мрежи у нас и в чужбина. Беше акцентирано специално върху създаваното на консорциума PlovdivWineUni, който ще организира обучението по новата винарска магистърска програма, разработена съвместно с OIV. Официалният старт на програмата ще бъде даден по време на предстоящата Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ 2023.

В рамките на заседанието на Общото събрание беше приет също и годишният отчет на Контролния съвет, чийто състав беше допълнен с избор на представител от студентската квота. Успешно беше направена и актуализация на структурата и състава на Академичния съвет.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.