Засилен интерес към организираната от УХТ среща на ученици с бизнеса в Хасково
Публикувано от
Елена Ангелова
Ученици от професионални гимназии в Хасково и региона посетиха организираната от Университета по хранителни технологии среща с бизнеса. Тя бе инициирана от гл. ас. д-р инж. Делян Господинов и се осъществи в партньорство с Научно-технически съюз в Хасково.
В организирането и подготовката на събитието се включиха основно катедри от Технически факултет, но то нямаше как да се осъществи без подкрепата на Технологичен и Стопански факултет.
Учениците бяха запознати обстойно с възможностите, които УХТ предоставя за бъдещо кариерно развитие. Гл. ас. Господинов обърна специално внимание на присъстващите и изтъкна изключително важната роля и принос, която има хранителната индустрия за функционирането на икономиката.
В срещата се включиха и кадри на водещи регионални фирми, които изтъкнаха ползите от обучението в УХТ и подробно информираха средношколците и техните преподаватели с отварящите се възможности за бъдещо кариерно развитие.
Представители на пивоварна „Каменица“ впечатлиха участниците, като предоставиха данни за големия дял на високо квалифицирани кадри, работещи в компанията, завършили УХТ. Някои от тях продължават и в момента да надграждат професионалните си умения чрез разнообразните магистърски програми, предлагани в университета.
УХТ е единственото висше училище на Балканския полуостров, което подготвя кадри за всички сфери на хранително-вкусовата промишленост и туризма – инженери, технолози и икономисти. Голяма част от тях са част от висшия мениджмънт на фирмите от бранша. Над 80% започват работа веднага след дипломирането си, а някои – още, докато са студенти.
На срещата присъстваха и представители на Кариерен център Хасково.
Прочетете още
Покана за Академичен съвет на 24.01.2025г. от 10.30ч. в зала Хоризонт
Към всички новини Публикувано от Покана за Академичен съвет на
УХТ-Пловдив организира конкурс за ученици „Млади изследователи 2025“
Към всички новини Публикувано от Университетът по хранителни технологии –
XIV конференция „Актуални проблеми на хранително-вкусовата ИНДУСТРИЯ според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба”
ПОКАНА за Четиринадесета национална научно-практическа конференция с международно участие „Актуални проблеми на хранително-вкусовата