Търсене
Close this search box.

ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ – КНИГИ И КОНКУРС ЗА ЕСЕ „СЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ, СТРЕМЕЖ КЪМ ЕДИНЕНИЕ“

Публикувано от

ЗА ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ – КНИГИ И КОНКУРС ЗА ЕСЕ „СЪВРЕМЕННИТЕ БУДИТЕЛИ, СТРЕМЕЖ КЪМ ЕДИНЕНИЕ“

 

„От само себе си не можем да станем мъдри“

Паисий Хилендарски

В навечерието на Деня на народните будители студенти от Клуб по туризъм на УХТ дариха енциклопедична книга на университетската библиотека. Поводът за тяхното дарение остава разбирането им, че библиотеката е образователен, информационен и културен център. Младите дарители отбелязаха, че познаването на дестинациите е ключов елемент в тяхното обучение и реализирането им в областта на туризма. За тях книгата представлява не само събрана информация, а обединява любовта на читателите към знанието и дълбокото разбиране за света.

Катедра „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ обявява конкурс за есе на тема „Съвременните будители, стремеж към единение“ в памет и с признателност към своя голям учител и приятел проф. д.т.н. Стамен Стамов. Университетът по хранителни технологии за проф. Стамов беше кауза и гордост, призвание и съдба. Макар и вече да не е сред нас, той даде добрия пример, който да следваме – да черпим непрестанни знания за живота, да вдъхновяваме, да проявяваме търпение и да променяме света, да вярваме в бъдещето и преди всичко в нашите студенти!

В конкурса могат да участват студенти и докторанти, които в срок до 01.12.2022г. трябва да изпратят своите есета на адрес: tgm.uft.plovdiv@gmail.com

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.