Търсене
Close this search box.

Иновативна храна за спортисти донесе приз на докторанта от УХТ Биляна Николова

Публикувано от

Биляна Николова, докторант в Университета по хранителни технологии, получи специалната награда за иновация на 17-тото издание на най-големия национален форум в подкрепа на агро-хранителния сектор „Да! На българската храна“.

Призът й бе връчен от Ертен Анисова, председател на Комисията по туризъм в 49-ото НС. За Николова организаторите заявиха, че е разработила иновативен енергиен гел за спортисти на основата на био пчелен мед.

Биляна сподели, че е стартирала бизнеса си с кауза ‒ да намери нови пазари за пчелния продукт и е получила голяма подкрепа в УХТ. Според нея храните са не само базата на живота, но трябва да се развива и техният функционален потенциал. Освен това изтъкна, че такъв тип предприемачество е по-успешен от онези, които търсят само печалбата.

Тържествената церемония се проведе в зала „Витоша“ на столичния хотел „Маринела“. Интересът към форума бе огромен от страна на компаниите в агроиндустрията, които искаха да зададат своите въпроси на зам.-министъра Александър Йоцев.

Тази година сме заложили на приемствеността. На свързаността между опита и младостта, между традициите и иновациите. Защото съвкупността от тях ражда уникалния български вкус, запазена марка и визитна картичка на страната ни пред света, каза при откриването на форума ръководителят на кампанията Славка Бозукова, издател на медия „Стандарт“. 

Университетът по хранителни технологии е дългогодишен партньор на кампанията „Да! На българската храна“, на която се раздават най-чаканите награди в агробизнеса.

 

„Стандарт“ раздаде Оскарите в земеделието – ДА! На българската храна

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.