
РЕЗУЛТАТИ ОТ ТРЕТО КЛАСИРАНЕ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ ЗА УЧЕБНАТА 2025 / 2026 Г.
Към всички новини Публикувано от СПИСЪК С ПРИЕТИ СТУДЕНТИ НА
Публикувано от
„Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“ дискутират участниците в националната младежка научно-практическа конференция с международно участие. Тя се организира за петнадесети път от Съюза по хранителна промишленост, а тази година отново домакин на събитието е Университетът по хранителни технологии – Пловдив.
Форумът се провежда в зала „Хоризонт“. След дълъг период на затваряне заради Ковид пандемията и реализиране в онлайн формат, днес – 13 октомври 2022 г., организатори и гости могат да се видят на живо и в пряка дискусия да обсъдят нови и перспективни тенденции в бранша.
Радвам се, че университетът е мястото, на което експерти, студенти и ученици могат да споделят своите знания и разработки и по този начин да създадат основа за бъдещи иновации и любопитни перспективни научни разработки. Това заяви в приветствието си на официалното откриване ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов.
С това поздравление се даде старт на първата презентация „Методика на изследване на организационно-управленски иновации в предприятия от ХВП“, представена от доц. д-р Ива Бичурова от катедра Икономика, предприемачество и управление в УХТ.
В първата част на конференцията презентации бяха представени от представители на БАБХ, МЗХГ, бизнеса и преподаватели от УХТ – Пловдив, Института по консервиране и качество на храните в Пловдив. Те запознаха участниците с новите законодателни изисквания при влагане на хранителните добавки и добавки в храни, както и с тенденциите при иновации в опаковките на храните.
Във форума ученици от Професионална гимназия по храни и хранителни технологии в Пловдив представиха опити на живо.
Във втората част на събитието докторанти и студенти на УХТ – Пловдив представиха своите разработки в три тематични направения: Техника и процесен инженеринг, Хранителна наука и технология и Кетъринг, Туризъм и икономика.
Какви са възможности за подпомагане на бизнеса по различни европрограми, как се финансират и субсидират иновационни проекти и защо е важна регистрацията на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер бяха част от темите, които дискутираха участниците на конференцията.
Към всички новини Публикувано от СПИСЪК С ПРИЕТИ СТУДЕНТИ НА
Към всички новини Публикувано от УНИВЕРСИТЕТ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ –
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg