УХТ със знакова награда от SMARTOURISM.BG
Към всички новини Публикувано от Знаково отличие получи Университетът по
Публикувано от
„Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“ дискутират участниците в националната младежка научно-практическа конференция с международно участие. Тя се организира за петнадесети път от Съюза по хранителна промишленост, а тази година отново домакин на събитието е Университетът по хранителни технологии – Пловдив.
Форумът се провежда в зала „Хоризонт“. След дълъг период на затваряне заради Ковид пандемията и реализиране в онлайн формат, днес – 13 октомври 2022 г., организатори и гости могат да се видят на живо и в пряка дискусия да обсъдят нови и перспективни тенденции в бранша.
Радвам се, че университетът е мястото, на което експерти, студенти и ученици могат да споделят своите знания и разработки и по този начин да създадат основа за бъдещи иновации и любопитни перспективни научни разработки. Това заяви в приветствието си на официалното откриване ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов.
С това поздравление се даде старт на първата презентация „Методика на изследване на организационно-управленски иновации в предприятия от ХВП“, представена от доц. д-р Ива Бичурова от катедра Икономика, предприемачество и управление в УХТ.
В първата част на конференцията презентации бяха представени от представители на БАБХ, МЗХГ, бизнеса и преподаватели от УХТ – Пловдив, Института по консервиране и качество на храните в Пловдив. Те запознаха участниците с новите законодателни изисквания при влагане на хранителните добавки и добавки в храни, както и с тенденциите при иновации в опаковките на храните.
Във форума ученици от Професионална гимназия по храни и хранителни технологии в Пловдив представиха опити на живо.
Във втората част на събитието докторанти и студенти на УХТ – Пловдив представиха своите разработки в три тематични направения: Техника и процесен инженеринг, Хранителна наука и технология и Кетъринг, Туризъм и икономика.
Какви са възможности за подпомагане на бизнеса по различни европрограми, как се финансират и субсидират иновационни проекти и защо е важна регистрацията на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер бяха част от темите, които дискутираха участниците на конференцията.
Към всички новини Публикувано от Знаково отличие получи Университетът по
Към всички новини Публикувано от Покана за Академичен съвет на
Към всички новини Публикувано от Покана за ФС на Технически
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg