Търсене
Close this search box.

Иновациите в хранителната промишленост във фокуса на експерти, студенти и ученици в УХТ

Публикувано от

„Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“ дискутират участниците в  националната младежка научно-практическа конференция с международно участие. Тя се организира за петнадесети път от Съюза по хранителна промишленост, а тази година отново домакин на събитието е Университетът по хранителни технологии – Пловдив.

Форумът се провежда в зала „Хоризонт“. След дълъг период на затваряне заради Ковид пандемията и реализиране в онлайн формат, днес – 13 октомври 2022 г., организатори и гости могат да се видят на живо и в пряка дискусия да обсъдят нови и перспективни тенденции в бранша.

Радвам се, че университетът е мястото, на което експерти, студенти и ученици могат да споделят своите знания и разработки и по този начин да създадат основа за бъдещи иновации и любопитни перспективни научни разработки. Това заяви в приветствието си на официалното откриване ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов.

С това поздравление се даде старт на първата презентация „Методика на изследване на организационно-управленски иновации в предприятия от ХВП“, представена от доц. д-р Ива Бичурова от катедра Икономика, предприемачество и управление в УХТ.

В първата част на конференцията презентации бяха представени от представители на БАБХ, МЗХГ, бизнеса и преподаватели от УХТ – Пловдив, Института по консервиране и качество на храните в Пловдив. Те запознаха участниците с новите законодателни изисквания при влагане на хранителните добавки и добавки в храни, както и с тенденциите при иновации в опаковките на храните.

Във форума ученици от Професионална гимназия по храни и хранителни технологии в Пловдив представиха опити на живо.

Във втората част на събитието докторанти и студенти на УХТ – Пловдив представиха своите разработки в три тематични направения: Техника и процесен инженеринг, Хранителна наука и технология и Кетъринг, Туризъм и икономика.

Какви са възможности за подпомагане на бизнеса по различни европрограми, как се финансират и субсидират иновационни проекти и защо е важна регистрацията на защитени географски означения и  храни с традиционно специфичен характер бяха част от темите, които дискутираха участниците на конференцията.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.