Търсене
Close this search box.

Италианският посланик Н.Пр. Джузепина Дзара става „Доктор хонорис кауза на УХТ – Пловдив“

Публикувано от

Нейно Превъзходителство Джузепина Дзара, посланик на Италия в България, ще бъде удостоена с почетното звание ,,Доктор хонорис кауза на УХТ-Пловдив“. Това ще стане на тържествено заседание на Академичния съвет, посветено на 70-годишнината от създаването на Университета по хранителни технологии, което ще се проведе на           23 май 2023 г. в аула „Проф. д-р Милен Бешков“ от 11:00 ч.

По време на официалната церемония Н.Пр. Джузепина Дзара ще получи от ректора проф. Пламен Моллов регалиите на почетното звание, с което става неговия 31-ви носител.

Предложението за награждаване е на инициативен комитет в УХТ – доц. д-р Кирил Михалев, председател на Общото събрание на УХТ, проф. д-р Валентина Алексиева, декан на Стопански факултет и проф. д.н. Галин Иванов, зам.-ректор по научна и международна дейност. В него те посочват безспорния принос, който посланик Джузепина Дзара има за развитието на двустранните отношения между представители на италианската академична общност и бизнес среди и Университета по хранителни технологии.

По инициатива на посланик Джузепина Дзара УХТ – Пловдив участва в редица професионални форуми и семинари, организирани от Посолството на Италия в София в сътрудничество с Федералиментаре и Конфиндустрия България, сред чиито представители има водещи фирми в хранителната и винарската индустрии. По време на тези събития са осъществени контакти на представители на УХТ-Пловдив с водещи италиански експерти в областта на храненето и хранителната наука.

Н.Пр. Джузепина Дзара активно съдейства за популяризиране на образователните и научни инициативи на Университета по хранителни технологии.

Разширяването на сътрудничеството с италианската академична общност и бизнес среди, за което допринася активно посланик Джузепина Дзара, ще даде възможност УХТ да бъде признат в международен мащаб като реномиран образователен и научен център в областта на хранителната наука, се казва в решението на Академичния съвет.

На тържествения академичен съвет са поканени посланици на други страни.

 

Специален гост ще бъде и писателят Димитър Недков, който ще произнесе академично слово по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий.

ВИЗИТКА – Димитър Недков: 

  • Автор на популярни документални и художествени произведения, изследващи взаимоотношенията между човека и сътворената от него хилядолетна история: “Масоните се върнаха в България”, “Заплахата Дан Браун”, трилогията “Знакът на българина”, утопията “Президентът”.
  • Сценарист и режисьор на телевизионния сериал “Знакът на българина”.
  • Коментатор в публицистичните телевизионни поредици “Въпрос на гледна точка” и “Новото познание”.
  • Изследовател на ролята и значението на тайните общества за развитието на цивилизациите.
  • Счита жанра “Теории на конспирацията” за позитивен стимулатор на човешкия стремеж за познание, извън рамките на официозната историческа концепция.

 

Ще бъдат наградени преподаватели, повишени в академична длъжност, доайени, изявени учени и студенти.

 

Колеги, заповядайте на тържествения Академичен съвет на 23 май 2023 г. в 11 ч. в УХТ.

Очакваме ви!

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.