Търсене
Close this search box.

Казусен подход в обучението по туризъм и кулинарен мениджмънт в KINGS’ VALLEY MEDICAL & SPA HOTEL – Казанлък

Публикувано от

Студенти от специалност „Туризъм“ на Университета по хранителни технологии посетиха емблематичния хотелски комплекс Kings Valley – Medical & Spa Hotel в долината на тракийските царе. Посещението имаше обучителна цел, свързана с казусния подход в обучението на мениджъри в туристическия сектор.  В групов формат студенти от ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ по туризъм задочно обучение представиха своите виждания по подготвените от мениджърите казуси с фокус върху “Sales & Marketing”, Food & Beverage”, “Human resources”, Guest Satisfaction”. В рамките на 45 минути отборите моделираха примерни насоки за справяне със значими за успешния туристически продукт решения.

По време на презентирането студентите бяха провокирани да мотивират своите предложения, а голяма част от мениджърите подчертаха техният интересен прочит и разбиране за съвременното туристическо търсене и предлагане. Акцент в решенията в отделните казуси беше способността на мениджъра или екипа от мениджъри да изгради и управлява високоефективни екипи.

След проведеното обучение, студентите изразиха своето впечатление, като подчертаха значимостта на подобни събития в реална среда. Благодарение на професионалното отношение на екипа от  Kings Valley – Medical & Spa Hotel студентите оценяват в пълнота възможностите, които сектора разкрива пред тях, но и с големите предизвикателства на пазара.

Домакините на изнесеното обучение в лицето на Госпожа Михаела Козанова – Business Development Manager на групата хотели – Grand Hotel Millennium Sofia, Grand Hotel Sofia и Kings’ Valley Medical & Spa Hotel изразиха подкрепата за подобни съвместни дейности, практики, стажове и очакват подобни формати да мотивират у младите хора смели мечти, постоянство, труд и желание за професионално и личностно израстване.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.