Пловдив. Кампанията „Празнувай отговорно“ за седма година призовава студентите към разумно поведение на празниците, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Студентския съвет при Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, който и тази година организират кампанията.

Това е седмото издание на инициативата, която приканва студентите в никакъв случай да не сядат зад волана след употреба на алкохол или други упойващи вещества.

Кампанията се подкрепя от всички студентски съвети в страната. Тази година заради пандемията от COVID-19 за първи път кампанията се организира online. В интернет ще бъдат разпространени материали, които ще призовават за разумно поведение на пътя. Съвместно с „Пътна полиция“ ще бъде предоставена информация как влияе алкохолът и колко са катастрофите, жертвите и ранените през декември, когато има струпване на много празници.

Нашата цел е да съхраним човешкия живот, защото той е най-голямата ценност, а и в условията на пандемия да напомним, че големите събирания крият рискове и от заразяване с коронавирус, заяви председателят на Студентския съвет в УХТ – Пловдив инж. Иво Финков.

Партньорите на кампанията тази година са: ректора проф. д-р Пламен Моллов, както и цялото ръководство на Университета по хранителни технологии в Пловдив, Министерството на младежта и спорта, „Пътна полиция“ – Пловдив, Българският младежки червен кръст и Националното представителство на студентските съвети в България.