Кандидати с максимален бал избраха „Хранителни и фармацевтични биотехнологии“ в УХТ
Публикувано от
Елена Ангелова
Изключителен е интересът на кандидат-студентите тази година към новата бакалавърска програма „Хранителни и фармацевтични биотехнологии“. От Университета по хранителни технологии съобщиха, че там се записват студенти с максимален бал -24.
Бъдещите инженер-биотехнолози разпознават специалността „Хранителни и фармацевтични биотехнологии“ като перспектива пред себе си в сферата на модерните технологии и тяхното приложение в хранителната индустрия и фармацията, коментира след второ класиране, което излезе днес, доц. Десислава Вангелова. Функционалният декан по студентска дейност и продължаващо обучение призна, че солидният интерес е бил приятна изненада за ръководството и колегите. Все още обаче има възможност за включване в класирането за тази бакалавърска програма.
Другите желани специалности са „Технология и качество на храни“, „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Туризъм“, Компютърни системи и технологии“, „Топлинна, хладилна и климатична техника“, която е защитена и приетите няма да плащат такса за обучение.
Като цяло с 20% повече са желаещите да продължат обучението си в УХТ, обобщи доц. Вангелова. Сред тях са много зрелостници от елитни училища в страната, които до миналата година търсиха висши училища в чужбина.
Записването на студентите след второ класиране ще продължи от днес до 15 юли, включително, без неделя. Центърът за прием на документи в университета работи от 8,30 до 16,30 ч., а на 13-и, в събота, ще бъде отворен от 8,30 до 14 ч.
Прочетете още
Конкурс „МЛАДИ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ 2025“ – 11 април 2025 година
Уважаеми колеги, за поредна година Университета по хранителни технологии –
Покана за рецензенти за проект SAFE
Покана за рецензенти за проект SAFE (Supporting At-risk researchers with
Покана за инициативата „Партньорство за глобално приобщаване в областта на изкуствения интелект“
Покана от Държавния департамент на САЩ за заявяване на интерес