Кандидати с максимален бал избраха „Хранителни и фармацевтични биотехнологии“ в УХТ
Публикувано от
Елена Ангелова
Изключителен е интересът на кандидат-студентите тази година към новата бакалавърска програма „Хранителни и фармацевтични биотехнологии“. От Университета по хранителни технологии съобщиха, че там се записват студенти с максимален бал -24.
Бъдещите инженер-биотехнолози разпознават специалността „Хранителни и фармацевтични биотехнологии“ като перспектива пред себе си в сферата на модерните технологии и тяхното приложение в хранителната индустрия и фармацията, коментира след второ класиране, което излезе днес, доц. Десислава Вангелова. Функционалният декан по студентска дейност и продължаващо обучение призна, че солидният интерес е бил приятна изненада за ръководството и колегите. Все още обаче има възможност за включване в класирането за тази бакалавърска програма.
Другите желани специалности са „Технология и качество на храни“, „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Туризъм“, Компютърни системи и технологии“, „Топлинна, хладилна и климатична техника“, която е защитена и приетите няма да плащат такса за обучение.
Като цяло с 20% повече са желаещите да продължат обучението си в УХТ, обобщи доц. Вангелова. Сред тях са много зрелостници от елитни училища в страната, които до миналата година търсиха висши училища в чужбина.
Записването на студентите след второ класиране ще продължи от днес до 15 юли, включително, без неделя. Центърът за прием на документи в университета работи от 8,30 до 16,30 ч., а на 13-и, в събота, ще бъде отворен от 8,30 до 14 ч.
Прочетете още

ПРИВЕТСТВИЕ НА РЕКТОРА ПО СЛУЧАЙ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ
Към всички новини Публикувано от Прочетете още

Покана за ФС на Технологичен факултет на 24.04.2025г. от 13.30ч. в зала Хоризонт
Към всички новини Публикувано от Прочетете още

Покана за ОБЩО СЪБРАНИЕ на Стопански факултет на 28.04.2025 г. от 10:30 часа в зала „Хоризонт“
Към всички новини Публикувано от Прочетете още