Търсене
Close this search box.

Ким Сойер сподели формулата си за успех със студенти и преподаватели в УХТ

Публикувано от

„От бариери до пробив: Превръщане на неуспехите в успех“ (From barriers to breakthroughs: Turning setbacks into success) бе една от темите, които Ким Сойер, преподавател от най-добрия университет по предприемачество в САЩ – Бабсън Колидж в Бостъп и в Топ 10 в САЩ според класация на „The Wall street journal“, изнесе пред преподаватели и студенти в Университета по хранителни технологии.

Ким Сойер сподели своя опит с подхода „Учене чрез преживяване“, който даде поле за размисъл как преподавателите в УХТ биха могли да го интегрират по-добре в своята работа. В разгърналата се дискусия младежите я засипаха с въпроси за житейския й опит като предприемач. И как при всички трудности, с които се е сблъскала, е успяла да се съхрани като професионалист, без да изневери на принципите си.

Г-жа Сойер разказа за своите постижения в работата си с бизнесдами от Португалия и показа как студентите биха могли да опознаят себе си като лидери, да работят заедно с различни общности и да намерят поддръжници за своите каузи. Моят опит в Европа ми даде представа за нуждите на новите лидери и за разликата между начина, по който Европа и Америка гледат на предприемаческото мислене, социалните въздействие, изпълнение и филантропия, посочи тя.

С преподавателите бе обсъдена възможността как меките умения и бизнес мисленето биха могли по-добре да се интегрират в технологичните и техническите специалности в УХТ.

Лекторката гостува след участие на доц. Георги Тосков от университета в програма „LEAP“ със съдействието на фондация „Америка за България“.

 

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.