Търсене
Close this search box.

Китайци ще изучават тънкостите на ароматерапията в УХТ

Публикувано от

Граждани на Китай ще се обучават в курс по ароматерапия, организиран от Центъра за повишаване на квалификацията при Университета по хранителни технологии в Пловдив. Това става възможно, след като днес ректорът проф. д-р Пламен Моллов подписа договор за сътрудничество с Янли Пан, представител на „Бест интернешънъл кънсалтинг“ ЕООД. Фирмата се ангажира да набира граждани на Китай за курса, които пребивават в родината си, на територията на Европейския съюз и в Европейското икономическо пространство, посочи зам.-ректорът по научна и международна дейност проф. Галин Иванов.

За да участват в обучението, кандидатите трябва да притежават редовна виза и да са записани за специализанти. УХТ се ангажира да осигури място за живеене в общежитията на онези курсисти, които заявят писмено желанието си да ползват базата.

Радвам се, че контактите на УХТ с Китай продължават да се разширяват, коментира проф. Иванов. Той припомни, че през ноември 2020 г. Университетът подписа споразумение с Университет JIANGSU в Китай в рамките на форума „Международно сътрудничество в земеделието между Китай и Централна и Източна Европа“. Споразумението е за съвместно обучение на докторанти и разработване на научни проекти в областта на хранителните технологии, биотехнологиите, туризма и икономиката на хранителната индустрия.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.