Колбас от птиче месо с кашу и годжи бери, кренвирши с мляко и куп интерестни иновативни разработки на студентите от Университета по хранителни технологии в Пловдив ще бъдат изложени на фермерски фестивал. Той ще се проведе за първи път в двора на учебното заведение на 23 октомври съобщиха от вуза.

От 10 до 18 часа всеки ще може да разгледа щандовете на производители, отрупани с есенна им преодукция. Ще бъдат представени автентични храни от натурални продукти
по традиционни български рецепти: сирене, кашкавал, кисело мляко, мед, и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци билки, подправки и др.

Едновременно с фестивала ще се проведе традиционната 67-ма научна конференция с международно участие „Хранителна наука, техника и технологии 2020“ която УХТ организира всяка есен. За първи път форумът ще е в хибридна форам. Участниците от чужбина ще се включат On-Line, а българските ще присъстват в зала „Хоризонт“.

Конференцията ще бъде открита в 10,30 на 23 октомври 2020г. от ректора на университета проф. д-р Пламен Моллов. От 11ч до 16ч. могар да се проследятпрезентациите във всички сфери на хранителните и технолиите. „Акценти в програмата са иновации в областта на хранителната и биотехнологичната индустрии“, сподели зам-ректорът по научна и международна дейност доц. Галин Иванов
От Австрия ще направи своята презентация проф. Матиас Шрайнер, който работи в университета BOKU във Виена.