Търсене
Close this search box.

Магистри по програма на OIV от Университета в Монпелие посетиха УХТ

Група студенти от Университета в Монпелие, които изучават  магистърска степен  по мениджмънт във винопроизводството под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), бяха на посещение в Университета по хранителни технологии (УХТ) навръх Гергьовден. Те бяха посрещнати от ректора проф. д-р Пламен Моллов, членове от ръководния му екип и преподаватели от катедра „Технология на виното и пивото“.

В зала „Хоризонт“ в УХТ проф. д.н.Георги Костов в презентация ги запозна с историята на нашата страна, на винопроизводството у нас от древни времена досега и с обучението в университета. Освен с учебните програми, по които се обучават енолозите в момента, беше представена и новата магистърска програма под егидата на OIV – “Технология на виното и високоалкохолните напитки“, по която предстои прием от 2022/2023 учебна година. Тя беше посрещната с голям интерес от страна на гостите, посочи доц. д-р Христо Спасов – зам.-ректор по учебната дейност и академичен състав.

През втория ден визитата на студентите от Франция, Хонконг и Китай продължи с посещения  в няколко винопроизводствени фирми в Южна България – вила „Юстина“ в с. Устина, „Беса Валей“ в с. Огняново, Пазарджишко, „Катаржина“ в Свиленград, „Кастра Рубра“ в с. Коларово, Харманлийско и в „Мидалидаре“ в с. Могилово, Старозагорско.

Тези визити са част от тяхното обучение, при които се запознават със спецификите при производството на грозде и вино в България, както и с неговата реализация на местните и международните пазари.

Предстои студентите от Монпелие да посетят винарски изби в Гърция, след което групата ще замине за Южна Африка, Австралия и Нова Зеландия, а след това обиколката им ще ги отведе в Южна Америка и ще завърши с посещения по Източното и Западното крайбрежие на САЩ и в Канада.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.