Търсене
Close this search box.

МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В УХТ

Публикувано от

Министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов проведе работна среща с ректора на УХТ проф. Пламен Моллов в късния следобед на 15 март. В нея участваха председателят на общото събрание доц. Кирил Михалев, заместник-ректорите проф. Галин Иванов и доц. Христо Спасов, функционалните декани проф. Георги Костов и доц. Кремена Никовска, председателят на студентския съвет Любомир Стефанов и студентката Ферай Риза.

Срещата започна с представяне на предстоящите събития от програмата за отбелязване на 70-годишнината от създаването на УХТ и покана към Министъра на образованието и науката за участие.

Основна тема на разговора бяха предизвикателствата и постиженията на УХТ в научно-приложните изследвания и обучението, в развитието на учебните бази и необходимостта от модернизиране на оборудването. Конкретно бяха коментирани ходът на кандидатстудентската кампания и гарантиране на защитените специалности, новите докторски програми, стартирането на съвместната магистратура по „Диететика“ с Медицинския университет, финализирането на проекта „Дигитален университет“.

Проф. Моллов информира министъра за реализацията на строителните дейности в студентските общежития и  спортния комплекс. С тревога постави въпроса за необходимия спешен ремонт на покривната конструкция на първи блок на СО „Марица“.В отговор на поставените въпроси министър Пенов отбеляза, че настъпва време за нова цялостна стратегия за развитие на висшето образование, която да очертава перспективи и за изследователски, и за приложни университети. Отбеляза намерението на МОН да информира за възможностите, които предоставят всички програми за подобряване на образователната и научна инфраструктура. Подчерта значението на диалога и партньорствата, на ангажираното участие в обществените обсъждания. Министерството има готовност да предостави за обсъждане проект на закон за развитиe на научните изследвания.

Срещата завърши с посещение на учебната база по млекопреработка, където гостът дегустира нови продукти,  подготвяни от студенти и преподаватели за деня на отворени врати на 28 април.

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.