Дванадесетокласници от  Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив, които мериха сили в състезание, организирано от Университета по хранителни технологии, получиха днес грамотите си.

В него 52-ма зрелостници представиха и защитиха успешно пред комисия своите разработки на тема: „Добрите производствени практики – път към постигане на европейски стандарти в производството на храни и напитки“.

Отличията за участие на кандидат-студентите бяха връчени официално от  доц. Десислава Вангелова и от доц. Татяна Балабанова в УХТ – Пловдив.

Учениците се представиха отлично, работиха с голям хъс и показаха солидни знания, особено в сферата на безопасността на храните, заяви след церемонията доц. Балабанова. Специални адмирации за учителите от ПГХТТ инж. Донка Николова и инж. Васка Каравасилева за професионализма, с който подготвят учениците, добави доц. Вангелова.

Двете дами пожелаха на абитуриентите успех в кандидатстудентската кампания. При връчването на грамотите преподавателите дискутираха с тийнейджърите въпроси, свързани с обучението в УХТ,  със специалностите и отличната реализация в практиката на завършилите висшето училище. По молба на учениците те ги запознаха и с материалната база.