Тарифа за цените на лабораторните изследвания, извършвани в „ЦЕНТЪРА ЗА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ ПРОЕКТИ И ТРАНСФЕР НА ТЕХНОЛОГИИ” може да изтеглите в *.pdf
АНАЛИЗИ НА ХРАНИ И НАПИТКИ, ИЗВЪРШВАНИ В
СЕКТОР „НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЛАБОРАТОРИЯ”
ХРОМАТОГРАФСКИ АНАЛИЗИ
№ | Показател | Цена, лв
с ДДС |
Цена, лв |
за външни възложители | за вътрешни възложители | ||
1. | Определяне мастно-киселинния състав на мазнини | 60.00 | 25.00 |
2. | Определяне на подсладители в храни и напитки | 60.00 | 25.00 |
3. | Определяне на консерванти в храни и напитки | 60.00 | 25.00 |
4. | Определяне на органични киселини | 60.00 | 25.00 |
5. | Определяне на кофеин | 60.00 | 25.00 |
6. | Определяне на алкохоли | 60.00 | 25.00 |
7. | Определяне белтъчното съдържание на храни | 35.00 | 14.60 |
8. | Определяне на витамин С | 60.00 | 25.00 |
9. | Определяне на токофероли | 60.00 | 25.00 |
10. | Определяне на аминокиселинен състав | 144.00 | 60.00 |
11. | Определяне на захари в храни и напитки | 60.00 | 25.00 |
12. | Газхроматографски анализи с масспектроскопия | ||
– с дериватизация | 150.00 | 62.50 | |
– без дериватизация | 100.00 | 41.50 |
СЕКТОР „НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЛАБОРАТОРИЯ”
МИКРОБИОЛОГИЧНИ АНАЛИЗИ
№ | Показател | Цена лв.
с ДДС |
1. | Мезофилни аеробни и факултативно анаеробни бактерии | 12.00 |
2. | Плесени и дрожди | 14.40 |
3. | Salmonella | 19.20 |
4. | Escherichia coli | 14.40 |
5. | Enterobacteriaceae | 14.40 |
6. | Listeria monotcytogenes | 24.00 |
7. | Коагулазоположителни стафилококи | 21.60 |
8. | Сулфитредуциращи бактерии | 33.60 |
9. | Shigella | 21.60 |
10. | Clostridium pefringens | 33.60 |
11. | Kолиформни бактерии | 19.20 |
12. | Фекални ентерококи | 19.20 |
13. | Pseudomonas aeruginosa | 19.20 |
14. | Campylobacter spp. | 21.60 |
15. | Yersinia enterocolitica | 21.60 |
16. | Bacillus cereus | 21.60 |
17. | Candida albicans | 19.20 |
18. | Смивки от повърхности | 14.40 |
СЕКТОР „НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЛАБОРАТОРИЯ”
АНАЛИЗИ ЗА НАЛИЧИЕ НА ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ (ГМО) В ХРАНИ
№ | Показател | Цена лв.
с ДДС |
1. | Установяване на генетично модифицирани организми (CaMV 35S промотор), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
2. | Установяване на генетично модифицирани организми (Аgrobacterium tumefaciens NOSтерминатор), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС ENISO 21571:2005) | 240.00 |
3. | Установяване на генетично модифицирани организми (FMV промотор), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
4. | Установяване на генетично модифицирани организми (Roundur Ready® соя), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
5. | Установяване на генетично модифицирани организми (Царевица MON 810), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
6. | Установяване на генетично модифицирани организми (Царевица Bt 11), (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
7. | Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Roundur Ready®соя), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO21571:2005) | 240.00 |
8. | Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Царевица MON 810), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO21571:2005) | 240.00 |
9. | Количествено определяне на генетично модифицирани организми (Царевица Bt 11), (БДС EN ISO 21569:2005; БДС EN ISO21571:2005) | 240.00 |
10. | Установяване на соева ДНК (БДС EN ISO21569:2005; БДС EN ISO 21571:2005) | 240.00 |
11. | Определяне съдържанието на микотоксини
|
99.60 |
СЕКТОР „НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЛАБОРАТОРИЯ”
ИЗМЕРВАНИЯ НА МАШИНИ, АПАРАТИ И СЪОРЪЖЕНИЯ В ХВП
№ | Показател | Стандарт | Цена лв.
с ДДС |
|
1. | Машини, апарати и съоръжения | а. Съпротивление на изолацията | БДС EN 60204-1:2006 | 60.00 |
б. Импеданс на кон-тур “Фаза-защитен проводник” Zs | БДС EN
60204-1:2006
|
60.00 | ||
в. Непрекъснатост на защитната верига | БДС EN 60204-1:2006 | 60.00 | ||
г. Геометрични размери | БДС EN ISO 13857 | 60.00 | ||
д. Температура на повърхности | БДС EN ISO 13732-1 | 60.00 | ||
е. Ниво на звукова мощност dBA | БДС EN ISO 3744 | 60.00 | ||
2. | Вентилационни и климатични инсталации | а. Дебит на
въздушен поток |
БДС EN 12599 т. 6.3.1 | 60.00 |
б. Скорост на въздуха | БДС EN 12599 т. 6.3.2. | 60.00 | ||
в. Температура на въздуха | БДС EN 12599 т. 6.3.3. | 60.00 | ||
г. Влажност на въздуха | БДС EN 12599 т. 6.3.4. | 60.00 |
При комплексно изпитване на обекти по два или повече показатели
– цената предварително се договаря с възложителя и зависи от количеството на обектите, сложността и модела им и вида на изпитванията, като минималната цена е 100.00 лв.
КАТЕДРА „ОРГАНИЧНА ХИМИЯ И НЕОРГАНИЧНА ХИМИЯ”
АНАЛИЗИ НА ХРАНИ И НАПИТКИ
№ | Показател | Метод | Цена лв.
с ДДС |
1. | Фенолони киселини
(галова; 3,4-дихидрокси бензоена; салицилова; хлорогенова; ванилинова; кафеена; сирингова; р-кумарова; синанова; ферулова; канелена) |
HРLC | 72.00 |
2. | Флавоноиди
(мирицетин; хесперидин; кверцетин; камферол; апигении, рутин; хиперозид) |
HPLC | 72.00 |
3. | Розмаринова
киселина |
HРLC | 72.00 |
4. | Беталаини | Спектрофотометричен | 24.00 |
5. | Ди- и тритерпени
(урсолова киселина, олеанолова киселина, бетолин, бетолинова киселина, карнозинова киселина) |
HPLC | 96.00 |
6. | Редуциращи
захари |
Спектрофотометричен | 24.00 |
7. | Общи
въглехидрати |
Спектрофотометричен | 48.00 |
8. | Моно- и дизахариди
(захароза, лактоза, глюкоза, галактоза, фруктоза, маноза, малтоза и др.) |
HPLC | 72.00 |
9. | Полиоли
(захарни алкохоли – еритритол, сорбитол, ксилитол, палатиноза, малтитол и др.) |
HPLC | 72.00 |
10. | Инулин и фруктоолигозахариди (инулин, кестоза и нистоза) | HPLC | 72.00 |
11. | Инулин и общи фруктани
(фрукто-олигозахариди и инулин в хранителни продукти) |
Спектрофотометричен | 60.00 |
12. | Пектин (анхидроуроново съдържа-ние, степен на естерификация, степен на амидиране) | Титриметричен | 60.00 |
13. | Пектин
(анхидроуроново съдържание) |
Спектрофотометрично | 48.00 |
14. | Монозахариден състав на пектинови вещества
(глюкуронова, галактуронова киселини, рамноза, галактоза и др.) |
HPLC | 72.00 |
15 | Молекулна маса на
полизахариди |
HPLC | 72.00 |
16. | Алгинова киселина (анхидроуроново съдържание) | Титриметричен | 60.00 |
17. | Осапунително
число |
Титриметрично | 24.00 |
18. | Киселинно
число |
Титриметрично | 24.00 |
19. | Мазнини
|
Гравиметрично | 24.00 |
20. | Антиоксидантна активност
(DPPН•-радикал смесен механизъм на действие (електронен и протонен трансфер) |
Спектро-фотометричен | 18.00 |
21. | Антиоксидантна активност
(ABTS•-радикал, смесен механизъм на действие(електронен и протонен трансфер) |
Спектро-фотометричен | 18.00 |
22. | Антиоксидантна активност
(FRAP-метод,електронен трансфер) |
Спектро-фотометричен | 18.00 |
23. | Антиоксидантна активност (СUРRAC-метод, електронен трансфер) | Спектро-фотометричен | 18.00 |
24. | Общи феноли
(по Folin-Ciocalteu’s) |
Спектро-фотометричен | 18.00 |
25. | Деривати на кафеена киселина
по Фармакопея |
Спектро-фотометричен | 18.00 |
26. | Общи флавоноиди | Спектрофотометричен | 18.00 |
27. | Общи проантоцианидини | Спектро-фотометричен | 18.00 |
28. | Антоциани
(pH-диференциален метод) |
Спектро-фотометричен | 24.00 |
29. | Глюконова и млечна киселина (соли глюконат лактат) | Титриметричен | 72.00 |
30. | Определяне на калции | Гравиметричен | 72.00 |
31. | Пенообразуваща и пеностабилизираща способност | Физико-химичен | 108.00 |
32. | Емулгираща способност | Физико-химичен | 120.00 |
33. | Определяне на кинематичен вискозитет | Физико-химичен | 60.00 |
34. | Определяне на хлорофили (хлофорил а, хлорофил Б, общ хлорофил) | Спектро-фотометричен | 36.00 |
35. | Определяне на каротеноиди (ликопен и общи каротени) | Спектро-фотометричен | 60.00 |
36. | Определяне на
влагосъдържание |
Гравиметричен | 12.00 |
37. | Определяне на
пепел |
Гравиметричен | 18.00 |
38. | Определяне на титруема киселиност по ISO стандарт | Титриметричен | 24.00 |
39. | Определяне на
обща киселинност |
Физико-химичен | 12.00 |
40. | Определяне на
сурова целулоза |
Гравиметричен | 30.00 |
41. | Общи хранителни
фибри (влакнини) |
Ензимен-Гравиметричен | 84.00 |
42. | Разтворими и
неразтворими фибри |
Ензимен-Гравиметричен | 144.00 |
43. | Протеини по
Брадфорд |
Спектро-фотометричен | 54.00 |
44. | Изчисляване на енергийна стойност на храни (суровини, продукти и напитки) (не включва анализ, а само калкулиране на резултата) | Физико-химичен | 12.00 |
КАТЕДРА”ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО”
АНАЛИЗИ НА ВИНА И ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ
№ | ПОКАЗАТЕЛ
|
Цена, лв. с ДДС |
1. | Тест за стабилност | 25.20 |
2. | Определяне на желязо с о-фенантролин | 42.00 |
3. | Определяне на протеини | 36.00 |
4. | Електрофореза на схема за обработка с бентонит | 204.00 |
5. | Трихроматична характеристика на цвета (Х,У,Z) | 25.20 |
6. | Цвят по CIELab | 25.20 |
7. | Относително тегло | 6.00 |
8. | Алкохол с дестилация | 21.60 |
9. | Алкохол /пикнометрично/, без дестилация | 6.00 |
10. | Метилов алкохол с хромотропова киселина | 21.60 |
11. | Висши алкохоли | 21.60 |
12. | Естери | 14.40 |
13. | Алдехиди | 21.60 |
14. | Редуциращи захари | 21.60 |
15. | Захар след инверсия | 24.00 |
16. | Титруема киселинност | 8.40 |
17. | Летлива киселинност | 14.40 |
18. | Летлива киселинност с корекция | 24.00 |
19. | Общ екстракт /пикнометрично/ | 10.80 |
20. | Сух остатък/105/ | 13.20 |
21. | Пепел | 24.00 |
22. | Серен диоксид, свободен и общ | 14.40 |
23. | рН | 8.40 |
24. | Проверка на вина за стабилност | 20.40 |
25. | Разработване на схема за стабилизиране с бентонит | 30.00 |
26. | Разработване на схема за бистрене с танин и желатин | 30.00 |
27. | Разработване на схема за деметализиране с калиев фероцианид ( ЖКС) | 36.00 |
28. | Спектрални характеристики на вина | 12.00 |
29. | Определяне на общи феноли | 15.60 |
30. | Микроскопска характеристика на вино | 10.80 |
31. | Проверка на ЯМКФ | 7.20 |
32. | Определяне количеството на активни микроорганизми в/у твърда среда | 15.60 |
33. | Определяне количеството активни дрожди /мембранна филтрация/ | 28.80 |
34. | Идентификация на микрофлора в дестабилно вино | 46.80 |
35. | Определяне на характера на утайките във вино | 60.00 |
36. | Чиста култура дрожди -0.5Л | 39.60 |
37. | Органолептична оценка | 8.40 |
38. | Антоциани | 15.60 |
39. | Микроскопска характеристика на дрождени и бактериални колонии | 9.60 |
КАТЕДРА „БИОХИМИЯ И МОЛЕКУЛЯРНА БИОЛОГИЯ”
АНАЛИЗИ НА ВЪГЛЕХИДРАТИ
№ | ПОКАЗАТЕЛ | Цена, лв. с ДДС |
1. | Количествен анализ на общи въглехидрати | 54.00 |
2. | Количествен анализ на редуциращи захари | 48.00 |
3. | Количествен анализ на глюкоза (ензимен метод) | 72.00 |
4. | Количествен анализ на фруктоза | 60.00 |
НАПРАВЛЕНИЕ „ТЕХНОЛОГИЯ НА МАЗНИНИТЕ, ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА, ПАРФЮМЕРИЯТА И КОЗМЕТИКАТА
КАТЕДРА „ТЕХНОЛОГИЯ НА ТЮТЮНА, ЗАХАРТА, РАСТИТЕЛНИТЕ И ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА”
АНАЛИЗИ НА МАСЛОДАЙНИ СУРОВИНИ, ГЛИЦЕРИДНИ МАСЛА МАЙОНЕЗА И МАРГАРИН САПУНИ
АНАЛИЗИ НА МАСЛОДАЙНИ СУРОВИНИ
(СТРАНИЧНИ ПРОДУКТИ – ЕКСПЕЛЕР, ШРОТ)
№ | Показател | Цена, лв. с ДДС |
1. | Масленост | 48.00 |
2. | Влага и летливи | 18.00 |
3. | Примеси | 12.00 |
4. | Хектолитрова маса | 18.00 |
5. | Съдържание на целулоза | 48.00 |
6. | Стабилност на маслото в семето | 84.00 |
АНАЛИЗИ НА ГЛИЦЕРИДНИ МАСЛА
№ | Показател | Цена, лв с ДДС |
7. | Органолептична оценка | 12.00 |
8. | Киселинно число/Киселинност | 18.00 |
9. | Пероксидно число | 30.00 |
10. | Осапунително число | 42.00 |
11. | Йодно число по Вийс | 60.00 |
12. | Относителна плътност | 24.00 |
13. | Коефициент на пречупване на светлината | 12.00 |
14. | Цветно число | 36.00 |
15. | Съдържание на хлорофил | 24.00 |
16. | Съдържание на каротеноиди | 24.00 |
17. | Стабилност на маслата | 72.00 |
18. | Неосапуняеми вещества | 36.00 |
19. | Съдържание на фосфор/фосфатиди | 54.00 |
АНАЛИЗ НА МАЙОНЕЗА И МАРГАРИН
№ | Показател | Цена, лв. с ДДС |
20. | Масленост | 36.00 |
21. | Влага | 18.00 |
22. | Съдържание на натриев хлорид | 18.00 |
23. | Киселинност | 18.00 |
АНАЛИЗ НА САПУНИ
№ | Показател | Цена, лв. с ДДС |
24. | Съдържание на мастни киселини | 48.00 |
25. | Неосапуняеми вещества и неосапунена мазнина | 30.00 |
26. | Съдържание на свободни алкалии | 12.00 |
27. | Съдържание на влага и летливи вещества | 18.00 |
28. | Пенообразуваща способност | 24.00 |
При необходимост от допълнителни анализи, моля, свържете се с нас, за да обсъдим възможностите за изпълнението им.
В цените на услугите е включен ДДС!
При сключване на Договор за услуги и при по-големи количества проби може да се направи отстъпка.
За вътрешно-университетски възложители, цените в НИЛ са 50% от обявените без ДДС.