Търсене
Close this search box.

Наши студенти със собствена продукция на Празника на домашните сирена

Публикувано от

Сирене от овче мляко с плесен в сиренната маса, меко сирене от козе мляко с повърхностна плесен и активен въглен, твърди видове пикантни сирена бяха само част от нетрадиционните млечни продукти, които Университетът по хранителни технологии представи на  Празника на домашните сирена, който се проведе в с. Черни Вит, община Тетевен в края на септември. От катедра „Технология на млякото и млечните продукти“  презентираха и традиционни млечни продукти. Гостите дегустираха и дадоха висока оценка на както на типичните, така и на нетипичните храни.

Изложените традиционни сирена са изработени в учебно-производствената база към катедрата  по  време на практическите занятия на студенти от 3-ти и 4-ти курс ОКС „Бакалавър“, а тези с нетрадиционен характер от студенти ОКС „Магистър“, посочи доц. Татяна Балабанова.

Тя заяви, че сирената са получили много висока оценка след дегустацията от участници и гости на празника, на който всяка година си дават среща експерти и гости, за да откриват, съхраняват и придават традиционните методи за производство на храни.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.