
Отличните оценки на третия предварителен изпит в УХТ са 17
Към всички новини Публикувано от Най-много отлични оценки постави комисията
Публикувано от
Сирене от овче мляко с плесен в сиренната маса, меко сирене от козе мляко с повърхностна плесен и активен въглен, твърди видове пикантни сирена бяха само част от нетрадиционните млечни продукти, които Университетът по хранителни технологии представи на Празника на домашните сирена, който се проведе в с. Черни Вит, община Тетевен в края на септември. От катедра „Технология на млякото и млечните продукти“ презентираха и традиционни млечни продукти. Гостите дегустираха и дадоха висока оценка на както на типичните, така и на нетипичните храни.
Изложените традиционни сирена са изработени в учебно-производствената база към катедрата по време на практическите занятия на студенти от 3-ти и 4-ти курс ОКС „Бакалавър“, а тези с нетрадиционен характер от студенти ОКС „Магистър“, посочи доц. Татяна Балабанова.
Тя заяви, че сирената са получили много висока оценка след дегустацията от участници и гости на празника, на който всяка година си дават среща експерти и гости, за да откриват, съхраняват и придават традиционните методи за производство на храни.
Към всички новини Публикувано от Най-много отлични оценки постави комисията
Към всички новини Публикувано от Университетът по хранителни технологии в
Към всички новини Публикувано от Конкурсът за проекти по програми
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg