
ПРИВЕТСТВИЕ НА РЕКТОРА ПО СЛУЧАЙ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Публикувано от
При голям интерес протича кампанията за магистърски програми в Университета по хранителни технологии. И тази година висшето училище предлага богати възможности за обучение – 34 специалности в 9 професионални направления. По традиция най-голям е интересът към хранителните технологии, каза зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.
До края на октомври ще стартира учебната година. Тогава ще започнат подготовката си и студените в специалност „Технология на виното и напитките на винена основа“ под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV). В курса ще се обучават по равен брой българи и чужденци. Солиден е интересът на специалисти от съседна Турция, посочиха от ръководството. Подготовката се провежда хибридно – теоретичната е чрез online модули и с краткосрочни присъствени практически занятия, в които се включват над 30 български винопроизводствени фирми, с които УХТ партнира.
Атрактивна за студентите е и другата нова магистратура „Диететика“ в професионално направление „Биотехнологии“, която се реализира съвместно с Медицинския университет в Пловдив по проект ОМНИА.
И двете магистратури са със срок на обучение 2 години редовно.
Доц. Спасов заяви, че желаещите да продължат образованието си в магистърска програма в най-престижното висше училище в сферата на хранителните технологии и туризма могат да подадат документи за следващо класиране.
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg