Търсене
Close this search box.

Новите магистърски програми в УХТ привличат студенти от чужбина

Публикувано от

При голям интерес протича кампанията за магистърски програми в Университета по хранителни технологии. И тази година висшето училище предлага богати възможности за обучение – 34 специалности в 9 професионални направления. По традиция най-голям е интересът към хранителните технологии, каза зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.

До края на октомври ще стартира учебната година. Тогава ще започнат подготовката си и студените в специалност  „Технология на виното и напитките на винена основа“ под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV). В курса ще се обучават по равен брой българи и чужденци. Солиден е интересът на специалисти от съседна Турция, посочиха от ръководството. Подготовката се провежда хибридно – теоретичната е чрез online модули и с краткосрочни присъствени практически занятия, в които се включват над 30 български винопроизводствени фирми, с които УХТ партнира.

Атрактивна за студентите е и другата нова магистратура „Диететика“ в професионално направление „Биотехнологии“, която се реализира съвместно с Медицинския университет в Пловдив по проект ОМНИА.

И двете магистратури са със срок на обучение 2 години редовно.

Доц. Спасов заяви, че желаещите да продължат образованието си в магистърска програма в най-престижното висше училище в сферата на хранителните технологии и туризма могат да подадат документи за следващо класиране.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.