Новите студенти на УХТ чакат на опашка, за да се запишат

Публикувано от

Най-нетърпеливите, приети на първо класиране в Университета по хранителни технологии, се наредиха на опашка за записване още преди Центърът за прием на документи да отвори врати в 8,30 ч. Приемът на документи ще продължи до 16,30 ч. на 6 юли включително, на 9 юли ще бъде обявено второто класиране.

Бързам да се запиша, защото отдавна съм решил какво искам да уча – „Технология на виното и пивото“, а и се надявам да продължа в магистърската програма, която се провежда под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV, каза младеж от Хасково. 

Ученичка от елитна пловдивска гимназия сподели, че е приета по първо желание – „Технология и качество на храни“ и веднага е дошла да се запише. А така от утре всъщност вече ще съм във ваканция до 15 септември, когато е откриването на учебната година, каза отличничката.

От всички приети се изискват оригинал и копие от дипломата, медицинско удостоверение, издадено от личния лекар, снимка, документ за платена семестриална такса, която може да се плати и на място чрез ПОС терминал в УХТ. В Центъра бъдещите студенти получават комплект документи за записване на новоприети студенти – именик и декларация за здравно осигуряване.

От ръководството на университета припомниха, че приетите по държавна поръчка в специалност  „Топлинна, хладилна и климатична техника“ са освободени от семестриална такса.

Тези, които са кандидатствали в УХТ, могат да проверят резултата от първо класиране на следния линк: УХТ-Пловдив първо класиране

От днес е отворен отново и порталът за прием на документи за кандидат-студенти в УХТ – https://uft-plovdiv.bg/bakalavri/.

Прочетете още