Търсене
Close this search box.

Нов етап в обучението по международната магистратурата под егидата на OIV

Публикувано от

Официален старт бе даден на практическите занятия по магистърската програма “Технология на виното и напитките на винена основа“, която се осъществява в Университета по хранителни технологии под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV. С това на практика обучението преминава от онлайн в присъствен формат, отбеляза ръководителят на катедра “Технология на виното и пивото“ доц. Христо Спасов.

Присъстваха ректорът проф. Галин Иванов, председателят на Съвета на настоятелите проф. Пламен Моллов, в чийто ректорски мандат е създадена програмата, координаторът на програмата ст. преп. Николай Желязков, студенти, бизнес партньори и преподаватели от програмата.

В рамките на 10 дни практическо обучение е предвидено посещение в редица винарски изби, където студентите ще се запознаят с комплексната им дейност – от производството на грозде и на вино, през оборудването до маркетинга. Във всяка фирма са определени ментори, които ще дискутират по различни теми със студентите. Едновременно с това обучаващите се ще провеждат и занятия в семинарните зали и лаборатории в УХТ.

Програма “Технология на виното и напитките на винена основа“ e разработена в рамките на инициативата на OIV за хармонизиране на университетското обучение по енология. Тя се провежда на английски език в хибриден формат – онлайн и присъствено, срокът е 2 години.

Обучението се осъществява от консорциум PlovdivWineUni, в който УХТ си партнира с Аграрния университет и с Медицинския университет в Пловдив, както и със София Тех Парк и с Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.