Образователна и научна степен „доктор“ е основна форма на обучение на високо квалифицирани специалисти, готови да направят научна и изследователска дейност и да преподават за нуждите на университета, както и на други кандидати от областта на науката и практиката. За образователна и научна степен „доктор“ могат да кандидатстват лица, които са придобили образователно-квалификационна степен „магистър“.
Сроковете за обучение са както следва:
а) редовна – със срок на обучение до 3 години;
б) задочна – със срок на обучение до 4 години;
в) самостоятелна – със срок на обучение до 4 години;
АКРЕДИТИРАНИ ДОКТОРСКИ ПРОГРАМИ В УХТ
линк към Националната Агенция по Оценяване и Акредитация
Акредитирани докторски програми в Университет по хранителни технологии – Пловдив |
Наименование |
Акредитирана до: |
Оценка |
Професионално направление |
Доклад/решение на ПК |
Анотация |
Икономика и управление (хранителна индустрия) |
02.06.2020 г. |
8,80 |
3.8 Икономика |
 |
 |
Неорганична химия |
09.05.2021 г. |
8,17 |
4.2 Химически науки |
 |
 |
Органична химия |
09.05.2021 г. |
8,36 |
4.2 Химически науки |
 |
 |
Аналитична химия |
15.01.2024 г. |
9,16 |
4.2 Химически науки |
/  |
 |
Физикохимия |
15.01.2024 г. |
9,24 |
4.2 Химически науки |
/  |
 |
Биохимия |
15.01.2024 г. |
9,39 |
4.2 Химически науки |
/  |
 |
Микробиология |
14.05.2024 г. |
9,08 |
4.3 Биологически науки |
/  |
 |
Машини и апарати за хранителната и вкусовата промишленост |
18.07.2020 г. |
9,14 |
5.1 Машинно инженерство |
|
|
Индустриална електроника |
14.11.2020 г. |
9,01 |
5.2 Електротехника, електроника и автоматика |
|
|
Автоматизация на производството |
14.11.2020 г. |
9,03 |
5.2 Електротехника, електроника и автоматика |
|
|
Елементи и устройства на автоматиката и изчислителна техника |
11.07.2019 г. |
9,02 |
5.3 Комуникационна и компютърна техника |
|
|
Компютърни системи, комплекси и мрежи |
11.07.2018 г. |
8,97 |
5.3 Комуникационна и компютърна техника |
|
|
Промишлена топлотехника |
03.04.2020 г. |
9,40 |
5.4 Енергетика |
|
|
Хладилни машини и апарати за охлаждане и кондициониране |
03.04.2020 г. |
9,26 |
5.4 Енергетика |
|
|
Технология на биологично активните вещества |
28.07.2023 г. |
9,50 |
5.11 Биотехнологии |
 |
 |
Анализ и контрол на хранителни продукти |
16.11.2023 г. |
8,76 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на хляба, хлебните и сладкарските изделия |
14.07.2023 г. |
9,30 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на захарта и захарните изделия |
14.07.2023 г. |
9,22 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на млякото и млечните продукти |
14.07.2023 г. |
9,31 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на месните и рибните продукти |
14.07.2023 г. |
9,38 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на алкохолните и безалкохолните напитки |
14.07.2023 г. |
9,38 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на тютюна и тютюневите изделия |
28.07.2023 г. |
9,27 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на животинските и растителните мазнини, сапуните, етеричните масла и парфюмерийно-козметичните препарати |
28.07.2023 г. |
9,41 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на плодовите и зеленчуковите консерви |
28.07.2023 г. |
9,39 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Хладилна технология на хранителните продукти |
28.07.2023 г. |
9,33 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на продуктите за обществено хранене |
28.07.2023 г. |
9,37 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |
Технология на преработката и съхранението на зърното, на зърнените продукти и на смесите |
14.07.2023 г. |
9,26 |
5.12 Хранителни технологии |
 |
 |