ОБРАЗОВАТЕЛНО – КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН “БАКАЛАВЪР”
УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ НА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ В
ТЕХНОЛОГИЧЕН ФАКУЛТЕТ
Учебни планове в действие от учебна 2021/2022 година
| НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
/специализация/ |
Форма на обучение |
| ТЕХНОЛОГИЯ НА ХРАНИ И АРОМАТИЧНИ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
| ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗЪРНЕНИТЕ, ФУРАЖНИТЕ, ХЛЕБНИТЕ И СЛАДКАРСКИТЕ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
Учебни планове в действие от учебна 2020/2021 година
| НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
/специализация/ |
Форма на обучение |
| ТЕХНОЛОГИИ НА ФЕРМЕНТАЦИОННИТЕ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
| БИОТЕХНОЛОГИИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
Учебни планове актуализирани през 2019 година
| НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
/специализация/ |
Форма на обучение |
| ТЕХНОЛОГИЯ И КАЧЕСТВО НА ХРАНИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
| ТЕХНОЛОГИЯ И ДИЗАЙН НА ХРАНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
| ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
| АНАЛИЗ КОНТРОЛ И ЕКОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА |
Учебни планове в действие от учебна 2017/2018 година
| НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА /специализация/ |
Форма на обучение |
| „ТЕХНОЛОГИЯ И КАЧЕСТВО НА ХРАНИ “
Технология на месото и рибата Технология на млякото и млечните продукти |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
| „ТЕХНОЛОГИЯ И ДИЗАЙН НА ХРАНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ “
Технология на козметиката, маслата и тютюневите изделия |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
| „ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО“ |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
| „АНАЛИЗ КОНТРОЛ И ЕКОЛОГИЯ НА ХРАНИТЕ“
Анализ и контрол на хранителните продукти Екология и контрол при производството на храните |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
| „БИОТЕХНОЛОГИИ“ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
Учебни планове в действие от учебна 2016/2017 година
| НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА /специализация/ |
Форма на обучение |
| „ТЕХНОЛОГИЯ И КАЧЕСТВО НА ХРАНИ “
Технология на месото и рибата Технология на млякото и млечните продукти |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
| „ТЕХНОЛОГИЯ И ДИЗАЙН НА ХРАНИ И АРОМАТНО-ВКУСОВИ ПРОДУКТИ“
Технология на козметиката, маслата и тютюневите изделия |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
„ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО“ |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
| „АНАЛИЗ И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ“
Анализ и контрол на хранителните продукти |
РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
| „БИОТЕХНОЛОГИИ“ | РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
Учебни планове за студенти от Четвърти курс
| СПЕЦИАЛНОСТИ | ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ |
| Р/редовна/, З/ задочна/ | |
| Технология на месото и млякото | Р, З |
| Консервиране и хладилна технология | Р, З |
| Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти | Р, З |
| Технология на виното и пивото | Р, З |
| Технология на тютюна и тютюневите изделия | Р, З |
| Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката | Р, З |
| Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати | Р, З |
| Химия и микробиология на храните | Р |
| Анализ и контрол на хранителните продукти | Р |
| Екологичен инженеринг в хранителната индустрия | Р |
| Биотехнологии | Р, З |
| Технология на ферментационните продукти (с изучаване на френски език) по магистърска програма | Магистърска програма след завършено средно образование. |