ОБРАЗОВАТЕЛНО – КВАЛИФИКАЦИОННА СТЕПЕН “МАГИСТЪР”
УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ НА СПЕЦИАЛНОСТИТЕ В
Технологичен факултет
Учебни планове в действие от учебната 2020/2021 година
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
Форма на обучение: РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
Срок на обучение: линк към учебния план |
|
5.12. Хранителни технологии | ||
Храни и национална сигурност | Една година | Две години |
Иновации в напитките и сомелиерството | Една година |
Учебни планове в действие от учебната 2018/2019 година
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
Форма на обучение: РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
Срок на обучение: линк към учебния план |
|
5.11. Биотехнологии | ||
Индустриални и фармацевтични биотехнологии | Една година | Две години |
5.12. Хранителни технологии | ||
Технология на продуктите от месо, риба и яйца | Две години | |
Технология и управление при производството на млечни продукти | Две години | |
Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците | Две години | |
Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти | Една година | Две години |
Технология на тютюна и тютюневите изделия | Две години | |
Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката | Две години | |
Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати | Една година | Две години |
Анализ и контрол на хранителните продукти | Една година |
Учебни планове в действие от учебната 2017/2018 година
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТА
Форма на обучение: РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
Срок на обучение: линк към учебния план |
|
5.11. Биотехнологии | ||
Индустриални биотехнологии | Една година | Две години |
Клетъчна и молекулярна биотехнология | Една година | |
5.12. Хранителни технологии | ||
Технология на продуктите от месо, риба и яйца | Една година | Две години |
Технология и управление при производството на млечни продукти | Една година | Две години |
Преработка и хладилна технология на плодовете и зеленчуците | Една година | Две години |
Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти | Една година | Две години |
Технология на виното и пивото | Една година | Две години |
Технология на тютюна и тютюневите изделия | Една година | Две години |
Технология на мазнините, етеричните масла, парфюмерията и козметиката | Една година | Две години |
Технология на захарта, захарните изделия, нишестето и нишестените хидролизати | Една година | Две години |
Анализ и контрол на хранителните продукти | Една година | Две години |
Безопасност на храните | Една година | Две години |
Управление на качеството в хранителната индустрия | Една година
|
Две години |
Функционални храни | Една година | Две години |
Учебни планове в действие от учебната 2016/2017 година
НАИМЕНОВАНИЕ НА СПЕЦИАЛНОСТТАФорма на обучение:РЕДОВНА, ЗАДОЧНА, ДИСТАНЦИОННА |
Срок на обучение:
Линк към учебния план |
ИНДУСТРИАЛНИ БИОТЕХНОЛОГИИ | една година |
КЛЕТЪЧНА И МОЛЕКУЛЯРНА БИОТЕХНОЛОГИЯ | една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОДУКТИТЕ ОТ МЕСО, РИБА И ЯЙЦА | една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА МЛЯКОТО И МЛЕЧНИТЕ ПРОДУКТИ |
една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОДУКТИТЕ ОТ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ | една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗЪРНЕНИТЕ, ФУРАЖНИТЕ, ХЛЕБНИТЕ И СЛАДКАРСКИТЕ ПРОДУКТИ |
една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ВИНОТО И ПИВОТО | една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ТЮТЮНА И ТЮТЮНЕВИТЕ ИЗДЕЛИЯ |
една година две години |
ТЕХНОЛОГИЯ НА МАЗНИНИТЕ, ЕТЕРИЧНИТЕ МАСЛА, ПАРФЮМЕРИЯТА И КОЗМЕТИКАТА | една година |
ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗАХАРТА, ЗАХАРНИТЕ ИЗДЕЛИЯ, НИШЕСТЕТО И НИШЕСТЕНИТЕ ХИДРОЛИЗАТИ | една година две години |
АНАЛИЗ И КОНТРОЛ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ | една година |
БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ | една година |
ФУНКЦИОНАЛНИ ХРАНИ | една година две години |
КОНТРОЛ И БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ ОТ ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД | една година |
Технология на ферментационните продукти (с изучаване на френски език) по магистърска програма – редовна форна на обучение – срок на обучение 5 години
|
Магистърска програма след завършено средно образование. |