Търсене
Close this search box.

Позиция на ректора относно публикация в „Капитал“

Публикувано от

Уважаеми колеги,

В последните дни на предизборната кампания за пореден път изданието „Капитал“ публикува материал с невярно съдържание и лансира внушения, чрез които се прави несръчен опит за неглижиране на безспорните успехи и стратегически партньорства на нашия университет в национален и международен план. Стара практика е, когато има дефицит на професионални аргументи, да се измислят манипулативни хипотези.

Затова този път ще се въздържа от правото на отговор до редакцията. Но, в израз на уважение към вас и към истината, ви представям фактите такива, каквито са:

  1. За последния мандат УХТ е завело само две съдебни дела, едното от които е приключило в полза на университета (наемния договор на „Колдрум“). Другото едва започва.
  2. За същия период срещу актове на Ректора са заведени общо 8 дела, от които само две са приключили, при това също в полза на УХТ. Останалите са в процес на разглеждане и нямат окончателни решения на съда. 
  3. По отношение на проверката от АДФИ – има изготвен доклад, цитиран в публикацията. УХТ е направило мотивирани възражения по него, като до момента няма произнасяне по тях или издадени актове от страна на Агенцията. 

В тази част публикацията отправя внушения по непотвърдени факти и по обстоятелства, които не са окончателни. С оглед мащаба на нашата дейност, бих определил като нормални отношенията ни с различните държавни институции и контролни органи.

И накрая най-важното. Има една единствена неприкосновена територия и това е свободата и спокойствието на нашите студенти. И няма да допусна никакви намеци към тях. Ще го кажа кратко и ясно – гордеем се с лидерството на Студентския съвет на УХТ и ще продължим да подкрепяме работата им както в нашата академична общност, така и активното им сътрудничество с НПСС.

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.