Търсене
Close this search box.

Покана за включване в конкурса Наградите на БАИТ за 2023

Публикувано от

От името на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) е отправена покана към средните и висши училища, към преподаватели, студенти и ученици за включване в конкурса Наградите на БАИТ за 2023 г. за значим принос за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Първите кандидатури в 13-ото издание на конкурса „Наградите на БАИТ“ вече са налице. Те са в категориите „Журналистически принос“, „Образователна награда и „Startup компания“. 

Преподавателите и студентите имат възможност да кандидатстват в две от категориите – Образователна награда и Младежка награда.

Регистрацията е безплатна!

Образователната награда тази година търси да отличи

  • компании, които активно си сътрудничат със средни училища по проекти като предоставят свои служители като помощник учители в училища и/или създали своя методика, учебна програма, курс за учители за практическо обучение в компаниите;
  • иновативни интегрирани програми между висши училища и компании за подготовка на ИКТ кадри;
  • иновативни интегрирани програми между висши училища с различен профил – технически и хуманитарни за обучение на студентите;
  • иновативни интегрирани програми между български и чуждестранни висши училища с различен профил – технически и хуманитарни за обучение на студентите;
  • висши училища, подкрепящи средното образование чрез специално разработени програми за тях и предоставянето на университетски преподаватели за воденето на отделните дисциплини.

Победителите досега в тази категория: 2022г. – Висше училище по телекомуникации и пощи за Интердисциплинарните бакалавърски програми; 2021 г. – АБИЛИТИКС ООД за онлайн платформата „Чатмат“; 2020 г. – Георги Германов, ученик от СПГЕ „Джон Атанасов“, който преподава роботика, електроника и 3D принтиране; 2019 г. – Znam.be, платформа за ранно кариерно ориентиране; 2018 г. – Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, гр. Бургас; 2017 г. – Министерство на образованието и науката за Образователна платформа „ТВОЯТ ЧАС“, 2016 г. – Софтуерен университет ООД, 2015 г. – Враца Софтуер Общество, 2014 г. – Софтуерен университет ООД; 2013 г. – Уча.се; 2012 г. – Академия Телерик; 2011 г. – Нимеро ЕООД.

 В категорията „Младежка награда“ могат да участват студенти и ученици, самостоятелно или в екип, които се обучават в българско учебно заведение и имат създадена собствена разработка/продукт въз основа на ИКТ.

Победителите досега в категорията: 2022 г. – Тонислав Троев, студент в ШУ „Епископ Константин Преславски“ с Платформа за автоматизирани тестове, 2021 г. – Антония Митева и Румяна Иванова, ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“, гр. Бургас с проекта Shopping Energy; 2020 г. – Радостин Чолаков /ученик/, МГ „Акад. Кирил Попов“, гр. Пловдив с иновативния проект “АзБуки.ML; 2019 г. – Теодор Тодоров /ученик/ и Йордан Цветков /ученик/;  2018 г. – Енчо Шахънов /ученик/, 2017 г. – Илиян Кордев /ученик/; 2016 г. – Звездин Бесарабов /ученик/; 2015 г. – ИКТ клуб с проекта „Умна ръкавица“– Valkyrie; 2014 г. – Иван Атанасов от  Университет по библиотекознание и информационни технологии /студент/; 2013 г. –  екип от МГУ и Десислав Кузманов от ТУ София; 2012 г. – Денислав Лефтеров от ПУ и Здравко Велинов от ТУ София; 2011 – екип от МГУ.

Номинираните в това издание на конкурса ще получат възможността да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите (https://bait-awards.bg/pages/Nominated/) .

Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management, която включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми“ и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“. Отличените в конкурса ще получат и сборника „Дигитални истории“ с автограф от автора Георги Караманев. В него миналогодишният победител в Журналистическата категория на Наградите на БАИТ, търси отговорите на 8 големи въпроса, пред които ни изправят технологиите днес.

Краен срок за регистрация за участие: до 24.00 ч. на 15 декември 2023 г.

Регистрационната форма и регламентът на конкурса са публикувани на сайта на Наградите.

Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, съосновател на първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, Payhawk. Церемонията за връчване на наградите ще се състои през м. февруари 2024 г.

Христо Борисов ще даде начало на церемонията с вдъхновяващи думи, като накрая ще връчи и Наградата за специален принос на отличения в 13-ото издание на конкурса.

 

Конкурсът и церемонията за връчване наградите на БАИТ за 2023 г. се провеждат:

С подкрепата на

Сребърни спонсори: ДАТЕКС, Акронис, Shelly Group и Телелинк Бизнес Сървисис 

Бронзови спонсори: Сиела Норма, Интер Карс България, Кантек и Storpool Storage 

И със съдействието на bTalks

 

 

В партньорство с: БНР, Bloomberg TV Bulgaria, TechNews, ИАНМСП, НСОРБ, Manager.bg, b2b Media, Sofia Tech Park, бгПРЕДПРИЕМАЧ, Pixel Media, Инженер.bg, ДигиталнаИндустрия.bg, БТПП, Tech.OFFNews.bg, БСК, Uchi.bg, Karieri.bg, Lider.bg, Digitalk, Дигитални истории 

                                           

   За БАИТ

 

БАИТ е създадена през 1995 г., в нея пряко членуват 100+ компании, за които работят 16 600 ИКТ специалисти и генерират 4% от БВП на страната. Компаниите покриват целия ИКТ спектър – софтуер, хардуер, телекомуникации, системна интеграция, финтех и интернет на нещата

 

Вие получавате този имейл с информация за организиране и провеждане на ежегоден конкурс Наградите на БАИТ в качеството Ви на представител на организацията/институциатя, в която работите. 

Ако искате да се отпишете, моля, изпратете обратен мейл на bait@bait.bg . Политиката за поверителност е публикувана на страницата на Наградите на БАИТ 2023 –  https://bait-awards.bg/pages/Privacy-notice/ .

 

 

С уважение,

Таня Цолова, Маркетинг Мениджър

БАИТ, бул. Драган Цанков 36, Интерпред,офис 339Б, София 1040

тел.:02/946 15 13, +359876234681, bait@bait.bg,

www.bait.bgFacebookLinkedIn,www.tto-bait.bgeskills.tto-bait.bg

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.