Търсене
Close this search box.

ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ КАТЕДРА „ТУРИЗЪМ И КУЛИНАРЕН МЕНИДЖМЪНТ“ ЖУРИРАТ НА РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФЕСИИ ВЪВ ВИДИН

Публикувано от

Доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков от катедрата по „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ на УХТ, заедно с представител на HRC академия в София оценяваха професионалните компетенции на сервитьорите в тазгодишното регионално състезание по професии за „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад готвач“ по покана на Министерство на образованието и науката и на  Регионалното управление по образование във Видин.

В надпреварата участие  взеха  27 професионални гимназии и профилирани средни училища, обучаващи по специалности „Хотелиерство“, „Ресторантьорство“ и „Кетъринг“. Състезанието беше проведено в учебно-производствената база на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин.

Преподавателите от катедрата по „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ – доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков споделиха, че водещи показатели за оценката на сервитьорите при обслужване на гостите са били техните комуникационни умения, бързина и сръчност, финес и елегантност, умения за представяне на вината, декантиране на виното и съчетаване на локални вина с локална храна и  не на последно място уважение и отношение към гостите.

Класираните участници в регионалния кръг на състезанието във Видин ще се конкурират с класираните в проведеното по-рано в Пловдив регионално състезание. Националното състезание ще се проведе в края на месец април в курорта Албена.

Участниците в регионалните и национални кръгове на състезанието ще ползват преференции при класиране в кандидатстудентската надпревара за обучение в УХТ, което силно ги мотивира и е възможност да развиват своите професионални интереси в Хорека мениджмънта.

От името на УХТ – Пловдив по време на официалното награждаване на класираните участници, доц. Кремена Никовска връчи награди за училищните колективи за принос в обучението на кадри в сектор туризъм.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.