
Покана за ФС на Стопански факултет на 12.11.2025 г. от 10:30 ч. в зала Хоризонт
Към всички новини Публикувано от Прочетете още
Публикувано от
Доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков от катедрата по „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ на УХТ, заедно с представител на HRC академия в София оценяваха професионалните компетенции на сервитьорите в тазгодишното регионално състезание по професии за „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад готвач“ по покана на Министерство на образованието и науката и на Регионалното управление по образование във Видин.
В надпреварата участие взеха 27 професионални гимназии и профилирани средни училища, обучаващи по специалности „Хотелиерство“, „Ресторантьорство“ и „Кетъринг“. Състезанието беше проведено в учебно-производствената база на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ – Видин.

Преподавателите от катедрата по „Туризъм и кулинарен мениджмънт“ – доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков споделиха, че водещи показатели за оценката на сервитьорите при обслужване на гостите са били техните комуникационни умения, бързина и сръчност, финес и елегантност, умения за представяне на вината, декантиране на виното и съчетаване на локални вина с локална храна и не на последно място уважение и отношение към гостите.
Класираните участници в регионалния кръг на състезанието във Видин ще се конкурират с класираните в проведеното по-рано в Пловдив регионално състезание. Националното състезание ще се проведе в края на месец април в курорта Албена.

Участниците в регионалните и национални кръгове на състезанието ще ползват преференции при класиране в кандидатстудентската надпревара за обучение в УХТ, което силно ги мотивира и е възможност да развиват своите професионални интереси в Хорека мениджмънта.

От името на УХТ – Пловдив по време на официалното награждаване на класираните участници, доц. Кремена Никовска връчи награди за училищните колективи за принос в обучението на кадри в сектор туризъм.

Към всички новини Публикувано от Прочетете още

Към всички новини Публикувано от Университетът по хранителни технологии

Към всички новини Публикувано от Уважаеми колеги, 1. Разписът за
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg
Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg
Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg