Търсене
Close this search box.

Проф. Пламен Моллов взе участие в конференция „Ученик на бъдещето“

Публикувано от

https://www.abcnews.bg/bg/news/16672939478160/rektorat-plamen-mollov-tryabva-da-uchim-studentite-na-kritichno-mislene-

Телевизия Euronews Bulgaria  организира на 31 октомври 2022 г.,  в навечерието на Деня на будителите,  конференция на тема „Ученик на бъдещето“ с участието на министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Конференцията ще събере на едно място всички заинтересовани страни с цел да се обсъдят актуалните въпроси, решения и тенденции в развитието на образованието в България.

На конференцията ще присъстват, както експерти от Министерството на образованието и науката, така и над 100 представители на компании, училища, университети, инвеститори и други. От страна на бизнеса ще бъдат представени проектите им в сектора и работата им с преподаватели, ученици и студенти.

Университетът по хранителни технологии и Софийският университет „Св. Климент Охридски“ са партньори на EURONEWS BULGARIA  в организирането на конференцията.

Ректорът на УХТ проф. д-р Пламен Моллов участва в дискусията за ученика на бъдещето във висшето образование заедно с проф. д.ф.н. Анастас Герджиков – ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, акад. Лъчезар Трайков –  ректор на Медицински университет София, Тенко Николов –  изпълнителен директор на SiteGround Томчо Томов –  директор на Националния център за оценка на компетенциите при Българската стопанска камара и „ManpowerGroup България“

В другия панел за ученика на бъдещето в средното образование ще вземат участие Цветан Цветански (председател на Център за образователни инициативи), Асен Александров (директор на 51 СУ  “Елисавета Багряна” в София), Петър Шарков (изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия), д-р Светлин Наков (основател на Частно основно иновативно училище и на Software University) и ректорът на Софийската духовна семинария Архим. Пахомий.

В разговора за ученика на бъдещето за бизнеса ще се включат проф. д.н. инж. Иван Кралов – ректор на Технически университет – София, Lufthansa Technik Sofia, Стела Стефанова –  директор на Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС), Кристалин Чавдаров, основател и председател на „Аз мога – тук и сега“, Гергана Янакиева – директор „Човешки ресурси и администрация” в „Дънди Прешъс Металс“, Красимир Кирков – ръководител „Човешки ресурси“ в „Либхер България“ и на учебен център „Либхер“ в Пловдив.

Модератор на конференцията е Християна Димитрова, журналист и водещ в Euronews Bulgaria.

Участието е безплатно след регистрация на https://events.euronewsbulgaria.com/

   

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.