Търсене
Close this search box.

Ректорът на УХТ проф. Галин Иванов участва в откриването на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2024

Публикувано от

Ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Галин Иванов участва в официалното откриване на деветото издание на международните специализирани изложби АГРА 2024, ВИНАРИЯ 2024 и ФУДТЕХ 2024.

В двора на Международния пловдивски панаир символично бе прерязана лентата на експозициите от вицепрезидента Илияна Йотова, земеделския министър Кирил Вътев и министъра на земеделието на Косово Фатон Пеци. Сред ВИП гостите бяха пловдивският митрополит Николай, Богомил Бонев, изпълнителен директор на Международен панаир Пловдив, доц. д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, проф. д-р Виолета Божанова, председател на Селскостопанска академия, инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното, Николай Митев, председател на Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България (АГРОТЕХ ) и Николай Флоров – СПП Експо/SPP Expo, посланици и дипломати.

Ректорът взе участие и в пресконференцията преди откриването на изложенията, на която благодари на колегите от Пловдивския панаир за доверието УХТ да бъде съорганизатор на събитието. Проф. Иванов съобщи, че университетът представя иновативни храни, напитки и технологии, в чието разработването активна роля имат както преподаватели, така и студенти.

„В духа на традицията УХТ участва в организирането и провеждането на международния конкурс за вино и високоалкохолни напитки „Златен Ритон“. На тържествената церемония през миналата година обявихме старта на международната магистърска програма PlovdivWineUni. Това събитие допринесе да разширим сътрудничеството си с водещи университети от Германия, Италия и Испания“, заяви проф. Иванов.

Той съобщи, че на тържествена церемония в панаира на 21 февруари 2024 г. от 17 ч. за първи път ще бъде връчен и един нов приз – „Академичен Ритон“, учреден от Академичния съвет на УХТ. Присъжда се за принос в развитие на винарската наука и практика, а първият носител на наградата ще бъде 91-годишният проф. Георги Бамбалов, който има над 40-годишен преподавателски стаж в областта на микробиологията на виното.

Проф. Иванов посети щанда на УХТ в 8-а палата, където студенти анкетираха посетители в конкурса „Изборът на потребителя“, за да проучат тяхното мнение за представените на изложенията храни и напитки.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.