Търсене
Close this search box.

Ректорът проф. Галин Иванов участва в ритуала по зарязване в лозя на „VP Brands International“

Публикувано от

Ректорът проф. Галин Иванов, председателят на Общото събрание на УХТ доц. Христо Спасов и бившият ректор проф. Пламен Моллов се включиха по случай Трифон Зарезан в празничното зарязване на лозовите масиви на „VP Brands International“ в с. Найден Герово, община Съединение.

Гост на тържеството беше кметът на община Съединение Георги Руменов, а домакин и организатор на събитието Иван Папазов, изпълнителен директор на „VP Brands International“.

В своето приветствие проф. Иванов изтъкна, че благодарение на дългогодишното партньорство между УХТ и лидера на пазара „VP Brands International“ възпитаниците на университета получават отлични възможности за своите практически занятия и за професионална реализация след дипломирането си. Израз на доброто взаимодействие е и присъденото преди около месец звание „Почетен професор“ на изпълнителния директор Иван Папазов.

Ректорът увери, че УХТ и „VP Brands International“ заедно ще продължат да работят за добрия имидж на българското винопроизводство. От тази учебна година за това допринася и обучението на специалисти в новата магистърска програма, организирана под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV).

Преди да изпълни традиционния ритуал по зарязването проф. Иванов  пожела здрава и богата реколта.

Поздравления за празника поднесоха кметът Георги Руменов, Иван Папазов и гостите. Преди ритуалното зарязване по традиция бе отслужен водосвет за здраве и берекет.

 

 

 

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.