За 8-ма поредна година Студентският съвет в Университета по хранителни технологии организира Национална кампания „Празнувай отговорно“. По традиция тя стартира на 8-ми декември, празника на студентите, и ще продължи до Бъдни вечер.

Заради пандемията от COVID-19 през тази, както и през миналата година, кампанията се провежда в основната си част On-line. По улиците в центъра на Пловдив обаче ще бъдат раздавани информационни материали с призиви към младите хора да не шофират след употреба на алкохол или ако са преуморени, заяви председателят на Студентския съвет в УХТ Пламен Петров. Флайъри  ще бъдат разпространявани по Главната улица, пред УХТ, пред Медицинския университет, в студентски общежития „Марица“.

На 20 декември в двора на УХТ ще бъде поставен транспарант „Празнувай отговорно“.

Кампанията се осъществява с подкрепата на Областната дирекция на МВР в Пловдив, сектор „Пътна полиция“. С помощта на служителите на реда, членове от Студентския съвет, облечени в жълти светлоотразителни жилетки, ще спират водачи, за да ги приканят да шофират внимателно до края на месеца, пълен с най-много празници.

Според почетния председател на съвета в университета инж. Иво Финков кампанията се подкрепя от областните управи в Пловдив и Русе, от Община Пловдив, от НПСС и от БМЧК.

Тази година в студентската инициатива се включват и известни наши личности, които ще направят видеообръщения и ще отправят призиви за отговорно празнуване чрез виртуалното пространство.

Днес Студентският съвет изпрати до своите колеги поздравителен адрес по случай 8-ми декември.