Търсене
Close this search box.

Студенти на УХТ с кулинарна премиера на дипломатическата сцена

Публикувано от

По покана на Н. Пр. Джузепина Дзара студенти от Университета по хранителни технологии бяха специални участници на приема в посолството на Република Италия по повод на националния празник на страната. Дея Ташева, Виктория Кадиева и Никола Кючуков подготвиха селекция от уникални продукти: Мортадела с куркума и кашу, Чоризо, Пушено свинско контрафиле; Чедър, Кашкавал с лавандула, Бяло саламурено сирене; Традиционна българска пита „Слънце“, Хляб Топи с ръжено-пшенично брашно, Топинамбур; Бонбони и Тарталети с белгийски шоколад и др.


Ректорът проф. Пламен Моллов разговаряше с официалните гости, които опитаха от деликатесите на щанда и изразиха уважение към УХТ. Сред тях бяха банкерът Левон Хампарцумян, писателят Георги Господинов – носител на наградата „Букър“, министърът на икономиката Никола Стоянов, ПР експертът Максим Бехар, генералният директор на БНТ Емил Кошлуков, посланиците на Белгия, Турция, Аржентина, дипломати и др.
Ръководството благодари на Петя Раева, Теодора Шилева и Стоян Пашев, както и на катедрите ТМР, ТММП и ТЗФХСП за отличната организация и представяне на събитието.

Прочетете още

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 892
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Деловодство
тел: +359 32 603 712
e-mail: delovodstvo@uft-plovdiv.bg

Студентски информационен център
тел: +359 32 603 893
e-mail: student_info@uft-plovdiv.bg

Студентски общежития
тел: +359 32 603 891
e-mail: st_comm@uft-plovdiv.bg 

2021 © Университет по хранителни технологии – Пловдив. Всички права запазени.